Το φράγμα Σέττας – Μανικίων Π/Υ 41 εκ. € εισάγεται σήμερα στην επιτροπή αξιολόγησης του «Α. Τρίτσης» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το φράγμα Σέττας – Μανικίων Π/Υ 41 εκ. € εισάγεται σήμερα στην επιτροπή αξιολόγησης του «Α. Τρίτσης»

Μετά από σχετική επεξεργασία, το έργο «Ολοκλήρωση Φράγματος Σέττα – Μανίκια Ν. Ευβοίας & Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης», συνολικής αξίας 41.000.000 ευρώ, είναι έτοιμο να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του Προγράμματος «Α. Τρίτσης», με πιθανότερη ημερομηνία τη σημερινή, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, που έλαβε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.  
Το έργο αναμένεται να λάβει θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή, γεγονός που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την οριστική ένταξη του έργου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το φράγμα Σέττας – Μανικίων θα έχει πολύπλευρα οφέλη, τόσο για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, όσο και για την ΔΕ Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ποτέ στην Εύβοια.
Η υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Υπουργείο Εσωτερικών για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Α. Τρίτσης» της ολοκλήρωσης του φράγματος Σέττας – Μανίκια αποτελείται από τρία υποέργα: α) ολοκλήρωση φράγματος Σέττα – Μανίκια Π/Υ 20.000.000 € με ΦΠΑ, β) κατασκευή δικτύων ύδρευσης περιοχής Κύμης Π/Υ 16.000.000 € με ΦΠΑ και γ) μελέτη-κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου φράγματος Σέττα-Μανίκια Π/Υ 5.000.000 με ΦΠΑ. 
Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και συχνών επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ζητήσει την επίσπευση της ένταξης του έργου της ολοκλήρωσης του φράγματος Σέττας – Μανικίων στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίησή του θα λύσει οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, της Αμαρύνθου και των περιχώρων, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της κεντρικής Εύβοιας και την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός και αναρριχητικός. «Η ολοκλήρωση του φράγματος θα αντιμετωπίσει ολιστικά και αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα ανομβρίας στην ευρύτερη περιοχή,  ενώ ταυτόχρονα μέσω της τεχνητής λίμνης που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages