Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Ερώτηση απηύθυνε ο Συμεών Κεδίκογλου στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την ανακοίνωση των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πριν τη διενέργειά τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:






ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), έλεγχοι εκτός έδρας που έχουν προγραμματιστεί υπηρεσιακά από Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σ.ΕΠ.Ε. ανακοινώνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Διαύγεια» πριν την πραγματοποίησή τους. Η δε εκ των προτέρων ανακοίνωση όχι μόνο του τόπου όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι, αλλά και του ονόματος του ελεγκτή, του οχήματος που χρησιμοποιεί και της ημερομηνίας του ελέγχου προφανώς περιορίζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του ελέγχου και σε κάθε περίπτωση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του ν. 3861/2010 (Α’ 112) για ενίσχυση της διαφάνειας. Γιατί είναι μεν απαραίτητο να δημοσιεύονται όλες οι σχετικές δαπάνες, αυτό όμως μπορεί κάλλιστα να γίνει παράλληλα ή αμέσως μετά τη διενέργεια του ελέγχου.
Εν όψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι το εν λόγω ζήτημα έχει ήδη τεθεί υπόψη σας αρμοδίως, ερωτάσθε τι μέτρα έχετε λάβει ή σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε.

Ο ερωτών βουλευτής,
Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages