Χρηματοδότηση Νοσοκομείων Χαλκίδας –Καρύστου –Κύμης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρηματοδότηση Νοσοκομείων Χαλκίδας –Καρύστου –Κύμης

Απαντήσεις Υπουργείου Υγείας για:
    Χρηματοδότηση Νοσοκομείων Χαλκίδας –Καρύστου –Κύμης.
    Αποπεράτωση (;) του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
    ΕΚΑΒ Χαλκίδας.

1.    Χρηματοδότηση Νοσοκομείων Χαλκίδας –Καρύστου –Κύμης.
Σε απάντηση της ερώτησης 1470/28-07-2014, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, το Υπουργείο Υγείας παραθέτει εκτενή ενημέρωση, σχετικά με τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων Χαλκίδας –Καρύστου –Κύμης.
 Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει, πως το Νοσοκομείο Χαλκίδας έλαβε 1.934.000€ , για την κάλυψη υποχρεώσεων παρελθούσης χρήσης, ενώ για αγορές υλικών, το εν λόγω Νοσοκομείο έχει λάβει από την αρχή του έτους, 401.000€ για το μήνα Ιανουάριο, 586.000€ για το Φεβρουάριο, 517.000€ για το Μάρτιο και 497.000€ για τον Απρίλιο.
Παράλληλα ενημερώνει πως ο συνολικός προϋπολογισμός για το έτος 2014 των Γενικών Νοσοκομείων Χαλκίδας – Κύμης και Καρύστου ανέρχεται στο ποσό των 20.814.534,41€, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την πρώτη αναθεώρησή του.
2.    Αποπεράτωση (;) του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Δυστυχώς για το επίμαχο θέμα της ερώτησης, που αφορούσε την αποπεράτωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, το Υπουργείο Υγείας απαντά χωρίς να προσφέρει λύση, δεδομένου ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας δεν επαρκούν για την κάλυψη του έργου. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν η Περιφέρεια δεν καταφέρει να δεσμεύσει τα 50εκ. ευρώ που απαιτούνται για την αποπεράτωση του έργου, τότε θα βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης, χωρίς όμως να δίνει το παραμικρό στοιχείο, σχετικά με την πηγή. Απαντάει βέβαια αναφορικά με τον ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου, δηλώνοντας πως έχει ήδη υλοποιηθεί το 30% και το σύνολο των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2018.
Αναρωτιόμαστε εύλογα πως γίνεται το Υπουργείο, να παραθέτει συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπεράτωσης, όταν όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, αλλά δεν έχει καν βρεθεί η πηγή χρηματοδότησής του.
3.    ΕΚΑΒ Χαλκίδας.
Τέλος το Υπουργείο κάνει αναφορά στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Χαλκίδας, κρίνοντας ότι η τοποθεσία που στεγάζεται σήμερα εξυπηρετεί τόσο χωροταξικά όσο και λειτουργικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages