Απεργιακές Κινητοποιήσεις από τους Εργαστηριακούς Ιατρούς όλης της χώρας και του Νομού μας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Απεργιακές Κινητοποιήσεις από τους Εργαστηριακούς Ιατρούς όλης της χώρας και του Νομού μας

Αγαπητοί συμπολίτες μας,
Σας ενημερώνουμε ότι οι Εργαστηριακοί Ιατροί όλης της χώρας και του Νομού μας ,πρόκειται να κλείσουν τα ιατρεία τους από τις 8 Μάϊου 2024 διότι εδώ και μια δεκαετία! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Για να γίνει κατανοητό, διαβάστε τι ισχύει με το σύστημα αποζημίωσης των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ:

Κάθε μήνα το κράτος διαθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων το οποίο προορίζεται για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του.

Οι κλινικοί ιατροί (παθολόγοι κ.λ.π.)που συνταγογραφούν τις εξετάσεις για τους ασφαλισμένους, ΔΕΝ ενημερώνονται για το όριο χρημάτων που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για τον κάθε μήνα, οπότε και συνταγογραφούν απεριόριστα.

Οι ασφαλισμένοι, πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους, ενώ ο εργαστηριακός ιατρός(μικροβιολόγος,  ακτινολόγος κ.λ.π) εκτελεί όλες τις αναγραφόμενες στο παραπεμπτικό εξετάσεις που είναι υποκοστολογημένες, τιμές έτους 1991

Στον επόμενο μήνα που γίνεται η εκκαθάριση του προηγούμενου, ο ΕΟΠΥΥ αντί να πληρώσει το σύνολο των εξετάσεων πληρώνει περίπου το 30%- 40% διότι δεν επαρκούν τα οικονομικά του ταμείου ,χρεώνει όμως τον συνάδελφο εργαστηριακό έως 60% με χρέος (clawback= υφαρπαγή). Με αποτέλεσμα οι ιατροί να οφείλουν στο κράτος ολόκληρη περιουσία την οποία πρέπει να καταβάλλουν οι ίδιοι ή οι κληρονόμοι τους.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ή έστω μείωση του CLAWBACK στο 5 %

Εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων.

Περικοπή όλων των τεχνητών χρεών.

> Αύξηση προϋπολογισμού Ε.Ο.Π.Υ. Υ.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ:

> την υποκοστολόγηση των εξετάσεων.

> *τις περικοπές δεδουλευμένων.

Αγαπητοί Ασφαλισμένοι παρακαλούμε για την κατανόηση και τη στήριξή σας σε αυτήν την κινητοποίηση του κλάδου των Εργαστηριακών Ιατρών γιατί σε λίγο καιρό "τα εργαστήρια της  γειτονιάς θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages