24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος , Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων και στο Πολιτιστικό - Sourta-Ferta

Post Top Ad

24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος , Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων και στο Πολιτιστικό

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 οι Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Χαλκίδας και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Δήμου μας στην παραλία της Χαλκίδας. Εκεί τους υποδέχτηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σακελλαράκη Δήμητρα, η οποία και τους ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου.

Η κ. Σακελλαράκη μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του κτιρίου, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων Διοίκησης του Δήμου, τη δομή της διοικητικής πυραμίδας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι μαθητές στον Δήμο Χαλκιδέων και να αιτηθούν – προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας. Ακόμη  πραγματοποιήθηκε  μια πολύ ενδιαφέρουσα προσομοίωση συνεδρίασης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια οι Α΄, Β΄,  Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας μετέβησαν στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος όπου τους υποδέχτηκαν με θέρμη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός και η κ. Πολυχρόνη Ειρήνη, υπεύθυνη Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου, θαύμασαν τα εξαιρετικής ομορφιάς και σπάνιας ιστορικής σπουδαιότητας εκθέματα του Μουσείου και  απόλαυσαν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βιβλία της Βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages