Κάλεσμα Συμμετοχής στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις από Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κάλεσμα Συμμετοχής στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις από Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού που απαιτούν να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων!
Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από ...τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων, των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τελικά αποδείχτηκε συρμός θανάτου…
Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!
Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εργαζόμενοι δείχνουν το καθάριο πρόσωπό τους. Αυτών που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά το ατύχημα και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν αναμάσησαν την καραμέλα ότι «δεν είναι ώρα για ευθύνες», που διακήρυτταν με θράσος κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο…
Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει», δηλαδή όπου μας βγάζει η λογική της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους - οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, όλων των κοινωνικών αγαθών & υπηρεσιών. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». 
Αγώνας για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης ΠΑΝΤΟΥ!
Αρκετά πια ακούσαμε για την 4η βιομηχανική εποχή, το ψηφιακό κράτος, την καινοτομία , την αειφόρο ανάπτυξη , την ελευθερία των αγορών την ώρα που αποδεικνύεται τραγικά και περίτρανα , ότι η κοινωνία του κέρδους , είναι θανάσιμη για την κοινωνική πλειοψηφία :
Πότε με τους πλειστηριασμούς – πότε με την οικονομική εξαθλίωση αμοιβών/μισθών/συντάξεων – πότε με τους θανάτους στα εγκαταλειμμένα νοσοκομεία – πότε με τα εργατικά ατυχήματα/εγκλήματα – πότε με τις «φυσικές καταστροφές» - πότε με την βίαιη καταστολή όποιου σηκώνει κεφάλι , αυτή η κοινωνία είναι εχθρικά θανάσιμη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα να ανατρέψουμε  αυτή την πολιτική.
Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά, να παλέψουμε για:
Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών
Δημόσια Αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ.) και την πρόσβαση όλων σ’ αυτά! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος. Επιστροφή αποκλειστικά στο Δημόσιο όλων των ιδιωτικοποιημένων στρατηγικών επιχειρήσεων –χωρίς αποζημίωση – με εργατικό έλεγχο προς όφελος των λαϊκών αναγκών
Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.
Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Μεταφορές κλπ.
Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις
Σπάσιμο των «μνημονίων διαρκείας» - διαγραφή του χρέους – ρήξη/έξοδος από την Ε.Ε.
Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages