Σύλλογος "Πίστη" | Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής & Εφηβικής Ηλικίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σύλλογος "Πίστη" | Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής & Εφηβικής Ηλικίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΛΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΛΣΜΑΊΊΚΕΣ ΠΑΟΗΣΕΙΣ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

«Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»
Φως στην ανάγκη ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει ειδική, αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου, δόθηκε χθες στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που έλαβε χώρα την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία, που έχει καθιερωθεί να είναι η 15η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά.

Στην συνεδρίαση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και έγινε με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και νεαρών ενηλίκων, επιστήμονες, επιβιώσαντες από παιδιατρικό καρκίνο και οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Οικονόμου.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, αναγνώρισε την ανάγκη εθνικής προτεραιοποίησης της παιδιατρικής ογκολογίας και εισαγωγής πολιτικών υγείας για το παιδί και τον έφηβο που νοσεί με καρκίνο και των οικογενειών τους, «με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, «μέχρι σήμερα έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, που έχει οδηγήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις προς όφελος των μικρών και νεαρών ασθενών και των οικογενειών τους». Τόνισε δε ότι «από την πρώτη στιγμή που άκουσα το όνομα ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ κατάλαβα ότι δεν φοβάστε να κοιτάξετε το πρόβλημα στα μάτια και να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, γι' αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Μεταξύ των λοιπών φορέων, στην συνεδρίαση μετείχε η κυρία Σταματέα Αναστασία,
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η
Πίστη».

Η κυρία Σταματέα αναφέρθηκε στο έργο της ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας που λειτουργεί στις Παιδιατρικές Ογκολογικές Κλινικές, με αποκλειστική χρηματοδότηση του φορέα, ζητώντας «τη μέριμνα της Πολιτείας για την συνέχιση του έργου, που είναι σημαντικό για το παιδί και τον έφηβο που νοσεί και την οικογένεια του».

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία μπορεί να ιαθεί, τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου « Η Πίστη», στέλνοντας το μήνυμα ενόψει της χθεσινής ημέρας. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΙΣΤΗ»
Ο Σύλλογός μας «Η Πίστη» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

«Η Πίστη» ιδρύθηκε, με την υπ' αριθμ. 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα, εντός και εκτός νοσοκομείου.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
Ψυχοκοινωνική στήριξη, από εξειδικευμένο έμμισθο προσωπικό, των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασία και των οικογενειών τους
Οικονομική ενίσχυση των οικογενειών
Υποβοήθηση του έργου των γιατρών και των νοσηλευτών
Συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, με την παροχή ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού
Προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών
Ενημέρωση του κοινού σε θέματα νεοπλασιών και δωρεάς μυελού των οστών

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.pisti.gr


Για το Δ.Σ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Ταμπουρέας Γεώργιος

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται - Ας βοηθήσουμε όλοι!

Νίκου Ξυλούρη 7-9& Αγίας Λαύρας, Ζωγράφου τ.κ. 15773
Τηλ.: 210 7488 961

www.pisti.gr | infopisti@yahoo.com | info@pisti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages