Μ. Χατζηγιαννάκης: 100.000 τόνοι απορριμμάτων από την Εύβοια κάνουν τον γύρο της Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: 100.000 τόνοι απορριμμάτων από την Εύβοια κάνουν τον γύρο της Ελλάδας

Μ. Χατζηγιαννάκης: 100.000 τόνοι απορριμμάτων από την Εύβοια κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να δώσει λύση στα αναγκαία νέα έργα

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Εύβοια και την αδυναμία της κυβέρνησης της ΝΔ να δώσει λύσεις, έφερε με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συζητήθηκε εχθές το βράδυ στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Όπως σημείωσε ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για θέματα Αυτοδιοίκησης, ο σχεδιασμός της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Χαλκίδα και του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Χαλκίδας, στη θέση του κορεσμένου και πλέον κλειστού από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, έχει κωλυσιεργήσει, με αποτέλεσμα 100.000 τόνοι απορριμμάτων της Εύβοιας να βρίσκονται στον αέρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα απορρίμματα των Δήμων της νοτιοκεντρικής Εύβοιας να μεταφέρονται ακόμα και 300 χλμ μακριά στα Τρίκαλα, με το κόστος για τον Δήμο της Χαλκίδας, συγκεκριμένα, αν συνεχιστεί η μεταφορά να υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επισήμανε πως πρέπει υποχρεωτικά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων της ΜΕΑ Χαλκίδας και του νέου κυττάρου ΧΥΤΥ Χαλκίδας, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να επιλεγούν άλλες λύσεις, όπως η σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία θα είναι επώδυνα κοστοβόρα για τους Δημότες, εκτός και αν η πραγματική επιθυμία της κυβέρνησης τη ΝΔ είναι να προχωρήσουν σε ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.

Κλείνοντας, στην ερώτηση του Μίλτου Χατζηγιαννάκη αν θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των πέντε Δήμων της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους, προκειμένου να μην επωμιστούν οι πολίτες μέσω των δημοτικών τελών το υπέρογκο κόστος, η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν ότι δεν προβλέπεται κάλυψη για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων αυτή τη στιγμή, και, ως εκ τούτου, δυστυχώς, τα 6 εκατ. ευρώ της μεταφοράς θα βαρύνουν τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages