Διήμερο Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο με τον Μελαχρινό Βελέντζα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διήμερο Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο με τον Μελαχρινό Βελέντζα

«Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων»
Διήμερο Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο με τον Μελαχρινό Βελέντζα

Πώς μετακινούμαι από το τίποτα σε κάτι;
Πώς δημιουργώ;
Πώς οργανώνω τις ιδέες μου;
Και πώς τελικά αυτές γίνονται πράξη;
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του Lemon το περσινό καλοκαίρι στo θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, ο Μελαχρινός Βελέντζας επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας και το 6ο bio - Μechanical festival.
Ο ηθοποιός, πιανίστας και καλλιτεχνικός παραγωγός θα παρουσιάσει το διήμερο βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων» στην Πινακοθήκη Μυταρά, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου. 
Κεντρικό θέμα του πολυσυλλεκτικού αυτού εργαστηρίου είναι η διερεύνηση των στοιχείων που μας εμποδίζουν να κάνουμε πράξη όσα επιθυμούμε. Με σημείο εκκίνησης την ησυχία και την παύση και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές και ζωντανή μουσική, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν με τις δικές τους ιδέες μέσα από μία διαδικασία αυτοπαρατήρησης και σύνδεσης με την ομάδα. Δίνεται έμφαση αφενός στην αποδοχή της αποτυχίας και αφετέρου στον εντοπισμό των δυσκολιών που κανείς συναντά καθώς δημιουργεί.
Σε ποι@ απευθύνεται:
Σε καλλιτέχνες
Σε όσ@ επιθυμούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη
Σε όλ@
Πληροφορίες
Ημέρες διεξαγωγής: Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου 
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 15:00
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη “Μυταρά” 
Κόστος συμμετοχής: 50€ + ΦΠΑ | Συμμετοχή για τα μέλη του Θεάτρου Χαλκίδας: 40€ + ΦΠΑ 
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Υποβολή δηλώσεων: bm-festival.com ή melachrinosvelentzas.com έως την Πέμπτη 14/7
Πληροφορίες: 6977 77 38 75‬
Instagram: @melachrinos_velentzas 
Facebook page: Melachrinos Velentzas 

Σύντομο βιογραφικό εισηγητή
Πτυχιούχος του τμήματος «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Marketing, Consumption & Society», το οποίο και παρακολούθησε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία). Παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Carleton του Καναδά τη διπλωματική του εργασία με αντικείμενο έρευνας «H λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους.
Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκινά στην ηλικία των έξι ετών πρώτα με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και jazz αρμονίας. 
Στο θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός, μουσικός και καλλιτεχνικός παραγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Γεωργία Μαυραγάνη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ελένη Σκότη κ.α.
Κατά τη φετινή χρονιά, πρωταγωνίστησε στα έργα «Πόσο κοστίζει να ζεις;» και «Ο γιατρός της τιμής του» σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα.
Το 2018 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Το Lemon, η βραβευμένη παράσταση για την ιστορία του πιανίστα 1900, είναι η πρώτη του παραγωγή. Το έργο (βασισμένο στο μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco) ταξιδεύει ως site-specific παράσταση από το 2018 μέχρι σήμερα και παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα αποτελώντας μια πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης και ανεξάρτητης παραγωγής.
Εισηγείται το βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων».

Σεµινάριο
Μελαχρινός Βελέτζας
Σάββατο 16/7 11:00-15:00
Κυριακή 17/7 11:00-15:00
Χώρος: 
∆ηµοτική Πινακοθήκη “Μυταρά” 
Συµµετοχή: 
50€ + ΦΠΑ
Συµµετοχή για τα µέλη Θ.Χ. :
40€ + ΦΠΑ
Ώρα έναρξης: 11:00 έως 15.00
Υποβολή δηλώσεων: 
έως Τετάρτη 13/7
Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 12 άτοµα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages