Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Σχετικά με το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Σε όλα τα κτίρια της Α’ φάσης, που βρίσκονται επί των οδών Κριεζώτου, Αρεθούσης και Βενιζέλου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης της φέρουσας λιθοδομής και προχωρούν οι εργασίες κατασκευής των υδραυλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων αποχέτευσης, ανακατασκευής των οροφών και των πλακών και εγκατάστασης των ηλεκτροφωτισμών.
Όσον αφορά στα κτίρια της Β’ φάσης,  που βρίσκονται επί της οδού Νεοφύτου, ξεκινούν και σε αυτά οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυση της φέρουσας λιθοδομής και θα ακολουθηθεί ακριβώς η ίδια διαδικασία με αυτών στη Α’ φάση.
Στα κτίρια και των δύο φάσεων, διατηρούνται αρχιτεκτονικά στοιχεία και από τις δύο εποχές, κατά τις οποίες κατασκευάστηκε η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας και συγκεκριμένα διατηρούνται οι εσωτερικές τοιχοποιίες, αποκαθίστανται τα δάπεδα, αποκαθίστανται οι εσωτερικές όψεις, ενοποιούνται καταστήματα για λειτουργικούς λόγους μιας σύγχρονης αγοράς, δημιουργείται πέρασμα προς το εσωτερικό της αγοράς, με διατήρηση της εσωτερικής όψης, αποκαθίσταται το γείσο και γίνεται νέα  ξύλινη κατασκευή  στέγασης  των κτιρίων.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουν κατασκευαστεί εντός της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας 39 καταστήματα, εκ των οποίων 9 Γενικού Εμπορίου, 19 Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, 7 Εστίασης, 4 Υπηρεσιών. 
Το έργο βρίσκεται εντός του αρχικού του χρονοδιαγράμματος κι εξελίσσεται σύμφωνα με αυτό, με συμβατικό χρόνο περαίωσης τον Μάρτιο του 2023. 
Ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες, λόγω των ανατιμήσεων όλων των υλικών, η ολοκλήρωσή του αναμένεται να γίνει χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages