Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κάθε χρόνο, στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδος τελούν τη μνήμη των προστατών του Συλλόγου τους Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στους βίους και τον ιστορικό ρόλο των δύο εορταζομένων Αγίων, παρότρυνε δε όλους τους πιστούς να πορεύονται με τον Σταυρό και την αγάπη του Χριστού πάντοτε. Στο τέλος, ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Αίσωπο και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου καλή δύναμη και ο Θεός να είναι βοηθός τους,  δίνοντάς τους υπομονή κατά τις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.








ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages