Ο Θ.Ζεμπίλης ζήτησε λειτουργικό Ίντερνετ για την Καρυστία και ψηφιακή προβολή της τουριστικής Εύβοιας(video) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ.Ζεμπίλης ζήτησε λειτουργικό Ίντερνετ για την Καρυστία και ψηφιακή προβολή της τουριστικής Εύβοιας(video)

Σε συνεδρίαση με τον Υπουργό Κ.Πιερρακάκη:
Το πολύ σημαντικό θέμα των ψηφιακών ανισοτήτων μεταξύ αστικών και επαρχιακών περιοχών, που έχουν ως συνεπακόλουθο έντονες κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις, έθιξε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε συζήτηση στην Βουλή, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη. Για να τεκμηριώσει την άποψη του, ο κ. Ζεμπίλης έφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα συνδεσιμότητας που παρατηρούνται στη Δημοτική Ενότητα Καφηρέως στην Καρύστο, που είχαν ως αποτέλεσμα να είναι προβληματική η τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθώς και την περιοχή του Αλμυροποτάμου, που αν και τουριστική, δεν έχει εύκολη, άμεση και γρήγορη πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Υπουργό για το έργο Κοινωνία της Πληροφορίας για το αγροτικό ίντερνετ, ιδιαίτερα για την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όπου πολλές περιοχές βιώνουν ένα ιδιότυπο ψηφιακό αποκλεισμό. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, αξιοποιώντας πλέον και τις δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της ψηφιακής προβολής, υπάρχει ευκαιρία ανάδειξης νέων τουριστικών περιοχών. Η Εύβοια για παράδειγμα πληροί όλα τα κριτήρια για να αναδειχθεί αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο ως τουριστικός προορισμός, καθώς έχει εύκολη προσβασιμότητα και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου αριθμού επισκεπτών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages