Αναβάθμιση ή Αναχρονισμός ; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναβάθμιση ή Αναχρονισμός ;

Αρχίζει στις επιτροπές της Βουλής να συζητιέται το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας υπό τον τίτλο ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ! 
Εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι κάπως γνωρίζω τα της εκπαίδευσης! Και λέω, για ποια αναβάθμιση μιλά η κυβέρνηση όταν οδηγεί την σχολική ζωή χρόνια πίσω!
 Επαναφέρει το ζήτημα της διαγωγής και την αναγραφή του στο απολυτήριο λες και το σχολείο είναι σωφρονιστικό ίδρυμα! 
Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και το κάνει σε μια περίοδο που μειώνουμε τον αριθμό των μαθητών λόγω της συγκυρίας της πανδημίας! 
Προωθεί τα πρότυπα σχολεία σε.καθε περιοχή για να φτιάξουν παντού σχολεία<< αρίστων >> και να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση όλων των σχολείων και όχι μόνο! Επαναφέρουν την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο εργαλειοποιώντας την γνώση! 
Αυξάνει τα μαθήματα που εξε- ταζονται γραπτά στο τέλος οι μαθητές και στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο αυξάνοντας την ανάγκη για εξωσχολική βοήθεια! Έτσι μειώνει ταυτόχρονα τον χρόνο διδασκαλίας κάνοντας εξεταστικά κέντρα τα σχολεία! 
Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής,τι ρόλο θα επιτελεί και τι φορτίο ψυχολόγου, κοιν. λειτουργού μετά από ένα σεμινάριο θα αναλάβει; Αυτό με την ξένη γλώσσα και τους υπολογιστές στο νημιαγωγείο ;Αυτος ειναι ο ρολος τους;
Τέλος αναφερόμενος σε ένα ζήτημα που πονάει ,την ΤΕΕ ,έκανε μια προσπάθεια να την πλήξει ξανά με τον ηλικιακό όριο των 17 που το μάζεψε προσωρινά ,όταν έχει ήδη πάρει μέτρα ενάντια της! 
Οι προθέσεις για πάρα πέρα υποβάθμιση της ΤΕΕ είναι σαφείς ! Η αντίθεση όλων στο σχ.νομου πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και να συζητήσει σοβαρά με τα κόμματα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για το τι έχει ανάγκες εχει σήμερα η εκπαίδευση και οι νέοι μας και να μην οδηγείται από ιδεοληψίες στον αναχρονισμό της!

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages