Γνωρίζοντας την Σοφία Βέμπο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γνωρίζοντας την Σοφία Βέμπο

Μια ωραία βραδιά μουσικοθεατρικής παράστασης με τίτλο «Στη Λάρ’σα βγαίν’ η Αυγερινός, στ’ν Ανακάσα η Πούλια», απόλαυσαν χθες βράδυ στον Πολιτιστικό χώρο της Αυλίδειας Αρτέμιδας οι θεατές. Κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι η ζωή της Σοφίας Βέμπο ξετυλίχτηκε με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του Γιώργου Αχλαδιώτη (ΠΑΝΑΡΤ ΑΜΚΕ) που είχε και την επιμέλεια των κειμένων ενώ την συνοδεία του πιάνου ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.
Η Μαρίτα Παπαρίζου, παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια,  με την κοντράλτο φωνή της έδωσε μέσα απ’τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, την προσωπικότητα και το ερμηνευτικό χάρισμα της γνωστής Ελληνίδας, κρατώντας ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος. Η παράσταση λειτούργησε σαν μια διαδρομή με όχημα την μουσική και επιβάτες τους τρεις καλλιτέχνες που καταχειροκροτήθηκαν και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από όλους όσους συμμετείχαν, για την δυναμική τους.

Παράδειγμα ερμηνείας

Σε ένα πρόγραμμα δύο περίπου ωρών, η γέννηση, η εφηβεία, η ανάδειξη της μουσικής ικανότητας, οι διαρκείς μετακινήσεις της Βέμπο και η διαφυγή της στην Μέση Ανατολή και την Νέα Υόρκη, πέρασαν σαν κινηματογραφική, μουσική ταινία φτάνοντας στην περίοδο του Εμφυλίου και αργότερα της Χούντας στην Ελλάδα, με επίλογο την στροφή της στο αλκοόλ και τον θάνατό της.  Τραγούδια αρχοντορεμπέτικα όπως η «Μυσιρλού» και η «Ταμπακιέρα», ερωτικά, με πατριωτικές αναφορές, γνωστά και άγνωστα στους θεατές, πλημμύρισαν τον χώρο δημιουργώντας ατμόσφαιρα νοσταλγίας στους περισσότερους.



*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages