Παράσταση «σφηνάκι» από το Θέατρο Χαλκίδας και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παράσταση «σφηνάκι» από το Θέατρο Χαλκίδας και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας

Με την αθρόα συμμετοχή κόσμου σε αίθουσα των Δικαστηρίων Χαλκίδας όπου εκδικάζονται  περιπτώσεις ανηλίκων, πραγματοποιήθηκε το χοροθεατρικό δρώμενο «Οι κλίσεις του ρήματος «εγώ»» σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο του 3ου Bio mechanical Festival.
Η επιτυχημένη συνεργασία του Θεάτρου Χαλκίδας και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας, έδωσε ένα πειστικό αποτέλεσμα καθώς το δρώμενο διαδραματίστηκε στον εξωτερικό χώρο των Δικαστηρίων ενώ συνεχίστηκε στην αίθουσα της εκδίκασης των συγκεκριμένων υποθέσεων.
Εθελοντές της εν λόγω Εταιρείας με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Καρλατήρα, απέδωσαν τους ρόλους τους κινητικά και φωνητικά, απόλυτα συγχρονισμένοι με τις ανάγκες του θέματος, τόσο εκτός όσο και εντός της αίθουσας. Οι θεατές παρακολούθησαν στις θέσεις του ακροατηρίου, ως αληθινοί παρατηρητές μιας δίκης, τις μαρτυρίες των νεαρών εθελοντών που συμμετείχαν στην παράσταση.

Οι εθελοντές είπαν αλήθειες

Θέματα όπως οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, η γυναικεία καταπίεση, η βίαιη ενηλικίωση λόγω άσχημων συνθηκών, η ξενοφοβία, ο αρνητικός ρόλος των διαφημίσεων που αλλοιώνουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, η απαξίωση αισθημάτων, κυριάρχησαν στις προσωπικές μαρτυρίες που ήταν μέρος του σεναρίου, κάνοντας χρήση διαρκούς κίνησης. Οι αιτίες της παραβατικότητας των ανηλίκων αναδείχτηκαν με έναν αληθοφανή τρόπο και προβλημάτισαν το κοινό. Η Γεωργία Καρλατήρα, ως σκηνοθέτης, αποκάλεσε την παράσταση «μία παράσταση σφηνάκι» καθώς έδωσε αρκετή δόση προβληματισμού χωρίς να υπερβάλλει. Ύστερα ευχαρίστησε την υπεύθυνη της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας
Χρύσα Αθανασίου, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της σκηνοθεσίας μοναδική και προσωπικά χρήσιμη για να ωριμάσει ακόμη περισσότερο συναισθηματικά. Η κα Χρύσα Αθανασίου χαιρέτησε την εκδήλωση.  Τους θεατές αλλά και τους υπόλοιπους παράγοντες των εκδηλώσεων του Θεάτρου Χαλκίδας ευχαρίστησε με την σειρά της και η πρόεδρος του Θεάτρου Μαίρη Μουρσελλά, προσκαλώντας τους στις επόμενες εκδηλώσεις του Θεάτρου.







*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages