Λειτουργικές παρουσίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λειτουργικές παρουσίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Την Πόλη της Κύμης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο   3 και  4 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συμμετάσχει στις Λειτουργικές και λοιπές Εκδηλωσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εκεί, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου, για την συμπλήρωση του πενήντα (50) ετών Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή καί των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας  και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου,  Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

            Στην Κύμη και ιδιαίτερα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Ταξιαρχών, μετέβη ο Σεβασμιώτατος και το εσπέρας της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 και συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς πιστούς.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος και κήρυξε  το Θείο Λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα, ενώ χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους διακονούντες στην Ενορία κ. Δημήτριο Ψαθέρη και κ. Αντώνιο Φιντριλή.

Σημειώνεται ότι κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό μετέβη στην Αίγινα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, όπου συμμετείχε στην διήμερη (8 και 9 Νοεμβρίου) Πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Φιλίππων κ. Στεφάνου. Προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της Παρασκευής 9ης Νοεμβρίου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 μετέβη Λάρισα, όπου συμμετείχε στην Ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μόλις επέστρεψε στη Χαλκίδα, μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης για να παρακολουθήσει Θεατρική Παράσταση από την θεατρική ομάδα «Πνοή Ελευθερίας», οποία αποτελείται από κρατούμενους του Καταστήματος.







































*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages