Συνοπτικό Πρόγραμμα Αγώνων Περιόδου 2015-2016 - Προυποθέσεις τέλεσης αγώνων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνοπτικό Πρόγραμμα Αγώνων Περιόδου 2015-2016 - Προυποθέσεις τέλεσης αγώνων

Αριθ. Πρωτ. 5018/Ε.
Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 2015.

Προς.
Ενδιαφερόμενα Σωματεία.
--------------------------------

Κύριε Πρόεδρε,

    Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των διασυλλογικών διοργανώσεων των σωματείων, η μέχρι σήμερα πορεία τους έχει καταδείξει τα εξής :

-    Υπερβαίνει τον αγωνιστικό και αναπτυξιακό στόχο ο οικονομικός, που τίθεται από τους διοργανωτές με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πληθωρισμός από αυτή, με αμφίβολη αναγκαιότητα.
 Συνολικά 44 εκ των οποίων οι 12 στην Αθήνα
-    Στερούνται ποιότητας
-    Έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια παρά τις προσπάθειας μείωσης του μέγιστου αριθμού κολυμβητών ανά αγώνισμα από κάθε σωματείο.
-    Η πυκνότητα των διοργανώσεων (ιδιαίτερα από Απρίλιο και μετά) επιδρά αφενός μεν αρνητικά στην προετοιμασία των κολυμβητών των αγωνιστικών κατηγοριών, αφετέρου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξη των κολυμβητών των προαγωνιστικών κατηγοριών, ενώ παράλληλα ελάχιστα προσφέρουν στο αγωνιστικό μέρος.
Για τη θεραπεία των πιο πάνω προτείνονται τα εξής
-    Χωρισμός των σωματείων της Αττικής (και μόνο αυτής) σε δύο ομίλους με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, όπου τα σωματεία του κάθε
ομίλου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώνονται από σωματεία του ίδιου ομίλου και δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες σωματείων του άλλου.
Είναι δυνατή η συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση σωματείων και από τους δύο ομίλους μετά από πρόσκληση του διοργανωτή σε συγκεκριμένα σωματεία, καθώς επίσης και να καλούνται ονομαστικά ατομικά κολυμβητές συλλόγων, αρκεί ο μέγιστος αριθμός των μετεχόντων κολυμβητών-τριών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του διοργανωτή, να μην υπερβαίνει τα 750 άτομα, για κάθε μία κατηγορία (αγωνιστικά, προαγωνστικά) ξεχωριστά.
-    Κάθε σωματείο θα μπορεί να διοργανώσει από μία διοργάνωση, ανά έτος, σε αγωνιστικές και προαγωνιστικές κατηγορίες, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν σε ξεχωριστές ημερομηνίες.

-    Η διοργάνωση, εφόσον αφορά, μόνο τις αγωνιστικές κατηγορίες, θα διεξάγεται μόνο Σαββατοκύριακο προκειμένου να μη χάνεται η προπόνηση της Παρασκευής.
-    Διοργανώσεις με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα, αγωνιστικές ή προαγωνιστικές κατηγορίες, θα διεξάγονται τουλάχιστον σε τρεις αγωνιστικές ενότητες εκάστη.  Σε περίπτωση που η διοργάνωση αφορά αγωνιστικές και προαγωνιστικές κατηγορίες, αυτές θα διεξάγονται σε ξεχωριστές ενότητες.  Εάν αυτή είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε πέντε ενότητες, τότε η κατηγορία που διεξάγεται σε δύο θα έχει μειωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα κατά 30% σε σχέση με το πλήρες.
-    Καθιερώνεται πριμ, ποσού που θα είναι της τάξεως του 15% των εισπράξεων από τα παράβολα συμμετοχής των σωματείων, στις αγωνιστικές και προαγωνιστικές κατηγορίες, εφόσον η διοργάνωση αφορά και τις δύο, ειδάλλως μόνο στις αγωνιστικές, στους  καλύτερους, με βάση τη βαθμολογία της FINA, κολυμβητές-τριες για τις αγωνιστικές κατηγορίες και μόνο των αγώνων. Ο αριθμός τους θα προσδιορισθεί από 1 έως 3 ανάλογα με το ποσό που θα συγκεντρωθεί,  (Το πολύ δύο φορές θα μπορεί να πάρει το πριμ κάθε κολυμβητής-τρια σε όλη την περίοδο).
Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει σαν πόλος έλξης για τους καλούς κολυμβητές-τριες και κατά συνέπεια την βελτίωση του επιπέδου και της φήμης των διοργανώσεων.
-    Τα σωματεία της περιφέρειας θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό ως προς τους υπάρχοντες δύο ομίλους, σε όποια διοργάνωση επιθυμούν.  Απαραίτητη προυπόθεση η συμμετοχή τους σε όλες τις προγραμματισμένες από την ΚΟΕ διοργανώσεις της Περιφέρειας που ανήκουν.
-    Τα σωματεία που επιθυμούν να διοργανώσουν αγώνες, θα πρέπει να αποστείλουν το αίτημά τους στην ΚΟΕ,  έως  20/10/2015    
αναγράφοντας την ημερομηνία και το είδος (αγωνιστικά-προαγωνιστικά) των αγώνων.
Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα εγκρίνεται καμμία διοργάνωση, ούτε και αν πρόκειται για έκτακτη Ημερίδα Ορίων.  Μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτημάτων, θα γίνεται καταγραφή των αιτήσεων ανά περιφέρεια και στη συνέχεια θα επακολουθήσει η έγκρισή τους.   Σε περίπτωση που την ίδια ημερομηνία έχουν επιλέξει περισσότερα του ενός από τον ίδιο όμιλο ή περιφέρεια, σωματεία, τότε θα γίνεται διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και σε περίπτωση διαφωνίας θα υπάρχει η διαδικασία της κλήρωσης.  Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τις Περιφερειακές Επιτροπές που θα πρέπει να αποστείλουν, εντός του παραπάνω αναφερόμενου χρονικού διαστήματος, πέρα από το πρόγραμμα των προβλεπομένων, από την προκήρυξη, αγωνιστικών εκδηλώσεων και τις τυχόν έκτακτες.   Ακυρώσεις διοργανώσεων που μπορεί να γίνουν, θα πρέπει να κοινοποιηθούν στην ΚΟΕ και στα προσκεκλημένα σωματεία τουλάχιστον δύο (2) μήνες πριν τη διεξαγωγή τους.

1.    Διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διοργάνωση αγώνων σωματείων, είναι οι πιο κάτω

α.    Περιφέρεια Αττικής και Κ.Δ Μακεδονίας
Ημερομηνίες από 14-15/11/15 και πριν
21-22/11/15
05-06/12/15    όχι για ΚΔ Μακεδονία
16-17/1/16
23-24/1/16
19-20/3/16
27-28/3/16    όχι για Αττική
02-03/4/16
09-10/4/16
23-24/4/16    όχι για ΚΔ Μακεδονία
21-22/5/16    όχι για ΚΔ Μακεδονία
28-29/5/16        «
02-03/7/16    τελευταία ημερομηνία για διοργάνωση διασυλλογικών αγώνων
β.    Λοιπές Περιφέρειες
Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή στις πιο κάτω ημερομηνίες
6-7/2,13-14/2, 20-21/2, 4-6/3    Χειμερινοί Αγώνες
11-12/6 και 25-26/6        Εθνικό Πρωτ/μα & Πανελλήνιο προαγων. κατηγ

Επιπλέον στις ημερομηνίες που θα διεξάγονται στην κάθε περιφέρεια οι προγραμματισμένες διοργανώσεις της ΚΟΕ
2-3/7 τελευταία ημερομηνία για διοργάνωση διασυλλογικών αγώνων.

2.    Όμιλοι Περιφέρειας Ατττικής
Ο χωρισμός των σωματείων σε δύο ομίλους θα γίνει ως εξής

Α.     1ος ΟΜΙΛΟΣ – Νότιος
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΝΑΟ ΑΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΑΣ ΠΕΡΑ
ΕΝΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ
ΓΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΑΕ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΚΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΚΑΟ ΙΛΙΟΝ
ΑΚΣ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΙΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΑΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΟΕΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΚΟ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ
ΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΑΚΟ ΒΑΡΗΣ-ΒΑΡΚΙΖΑΣ

Β.    2ος ΟΜΙΛΟΣ- Βόρειος
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΣ
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ
ΝΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ
ΚΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΟ ΚΟΛΩΝΟΥ
ΟΦ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΝΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΑΛΚΥΩΝΙΣ
ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ
ΑΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΑΟ ΩΚΕΑΝΟΣ
ΑΟ ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ
ΑΚΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΕΛΦΙΝΙΑ
ΣΚ ΡΟΗ
ΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΝΤΕΡΗ
ΑΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ
ΠΟΠ 94
ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΑΟ ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΟ ΔΕΛΦΙΣ
ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΟ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ
ΝΑΥΤΛΟΣ ΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΣ ΥΔΡΙΑ
ΑΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ
ΙΑΣΟΝ ΝΙΚΑΙΑΣ


Γ.    Η τοποθέτηση των τεσσάρων ομάδων, που έχουν ως έδρα το κολυμβητήριο της Νίκαιας, σε διαφορετικούς ομίλους, έγινε με σκοπό να υπάρχουν για τη Χειμερινή περίοδο, από δύο κολυμβητήρια για κάθε όμιλο διαθέσιμα για τους αγώνες.  Συγκεκριμένα : του Πειραιά για το Νότιο, της Ν. Σμύρνης για το Βόρειο και της Νίκαιας κοινό και για τους δύο ομίλους, ανάλογα με ποιό από τα τέσσερα σωματεία θα είναι διοργανωτής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Α.    Αγωνιστικές Κατηγορίες

    Κάθε σύλλογος μετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητών-τριών σε κάθε αγώνισμα, εκτός από τα αγωνίσματα των 800μ. Ελεύθερο και 1500μ. Ελεύθερο (Ανδρών και Γυναικών).
Στα πιο πάνω θα διεξάγονται από δύο σειρές στα 800μ. Γυναικών και 1500μ. Ανδρών και από μία στα 800μ. Ανδρών και 1500μ. Γυναικών, τις οποίες συνθέτουν οι μετέχοντες που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις.
Κάθε κολυμβητής-τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής το πολύ μέχρι τρία αγωνίσματα. Του περιορισμού αυτού εξαιρούνται οι κολυμβητές-τριες-μέλη της Προεθνικής ομάδας Ανδρών-Γυναικών με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα έξι (6) αγωνίσματα.

Β.    Προαγωνιστικές Κατηγορίες

    Στους αγώνες αυτούς δεν θα εντάσσεται στο πρόγραμμα η ηλικία των 8 ετών.
Είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται αγώνες μεταξύ των Συλλόγων για την συγκεκριμένη ηλικία σε ανεπίσημη μορφή και εκτός αγωνιστικού προγραμματισμού.

Οι κολυμβητές-τριες 9-12 ετών στα πλαίσια της ισόρροπης και ομαλής αγωνιστικής και προπονητικής τους εξέλιξης, στην πορεία προς τον αθλητισμό των επιδόσεων, θα πρέπει να καλύπτουν ορισμένο αριθμό αγωνιστικών μονάδων στην αγωνιστική περίοδο.  Έτσι οι κολυμβητές-τριες 9-10 ετών θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε 8 διοργανώσεις και οι των 11-12 ετών σε 10 διοργανώσεις.  Οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται στο σύνολο των συμμετοχών για διασυλλογικές και διοργανώσεις της ΚΟΕ και εξαιρούνται οι Πανελλήνιοι Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών.
Η ΚΟΕ θα αποκλείει από τους αγώνες τους κολυμβητές-τριες εκείνους που υπερβαίνουν τις ανωτέρω συμμετοχές.
     Κάθε σύλλογος μετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητών-τριών στην ηλικία των 9 ετών.
Όσον αφορά το δικαίωμα συμμετοχής για τις ηλικίες 10,11,12 ετών, ισχύει ό,τι προβλέπεται από την Προκήρυξη των αγώνων Κολύμβησης :  εκτός από το αγώνισμα των 800μ. Ελεύθερο Αγοριών και Κοριτσιών.  Στο εν λόγω αγώνισμα θα διεξάγονται από δύο σειρές τις οποίες θα συνθέτουν οι μετέχοντες με τις καλύτερες επιδόσεις.
Για το συνολικό αριθμό αγωνισμάτων που έχει δικαίωμα να συμμετάσχει κάθε κολυμβητής-τρια για τις ηλικίες των 9-10-11-12 ετών, ισχύει ό,τι προβλέπεται από την Προκήρυξη των αγώνων Κολύμβησης, για την κάθε μία από αυτές.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι ισχύουν όλες οι υπόλοιπες, που δεν διαφοροποιούνται με το παρόν, διατάξεις και έχουν κοινοποιηθεί με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 5135/Ε από 20/9/14 έγγραφό μας.

Συγκεκριμένα :
1.    Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή κολυμβητών-τριών χωρίς δελτίο, ούτε και αν υπάρχει γνωμάτευση ιατρού.
2.    Το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα ισχύει για κολυμβητές-τριες 8 και 9 ετών διαμορφώνεται ως εξής :
Α.    Κολυμβητές-τριες 8 ετών
50μ. Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο
25μ. Πεταλούδα
Β.    Κολυμβητές-τριες 9 ετών
50μ. Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα
100μ. Ελεύθερο
Οι αγώνες αυτής της ηλικίας δεν απαιτείται να διεξάγονται με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

 Κάθε κολυμβητής-τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ατομικό και ομαδικό αγώνισμα ανά αγωνιστική ενότητα και το πολύ σε δύο ατομικά για όλους τους αγώνες.
Δεν επιτρέπεται επιπλέον προσθήκη αγωνίσματος εκτός από τα πιο πάνω αναφερόμενα.
Επιπλέον γνωρίζετε ότι στην Προκήρυξη για τις προαγωνιστικές κατηγορίες δεν θα πρέπει να υπάρχει ανάδειξη πολυνίκη σωματείου μέσω βαθμολογίας
3.    Ο ελάχιστος αριθμός κριτών θα είναι :  Ν χρονομέτρες + Ν/2 κριτές στροφών (όπου Ν αριθμός των διαδρομών), 1 Αφέτης,  2 ορθή κολύμβηση και 1 κλήση κολυμβητών-τριών.  Επίσης 2 Αλυτάρχες από την Περιφερειακή Επιτροπή.  Ο διοργανωτής θα διαθέτει άτομα για Έφορο τάξης, βοηθό στην κλήση κολυμβητών-τριών καθώς και για την προετοιμασία διπλωμάτων και μεταλλίων.
4.    Οι διασυλλογικοί αγώνες δημιουργούν ένα κόστος στην ΚΟΕ το οποίο δεν είναι δυνατό πλέον να καλύπτεται από αυτήν διότι πέρα από τη διάθεση προσωπικού 2 ατόμων για Μηχανογράφηση και Χρονομέτρηση αυτών, υπάρχει απασχόληση του προσωπικού για την προετοιμασία αυτών (Συλλογή δηλώσεων, δημιουργία Φύλλων Αγώνων, προετοιμασία κολυμβητηρίου μεταφορά και συντήρηση υλικών με ευθύνη της ΚΟΕ κλπ.) και πλέον αυτών είναι και τα έξοδα που προκύπτουν από τις εκτυπώσεις (σειρών και αποτελεσμάτων). Για την κάλυψη των πιο πάνω αναφερόμενων εξόδων κάθε σωματείο που διοργανώνει αγώνες θα πρέπει να καταβάλλει στην ΚΟΕ και μόνο σ’ αυτήν είτε απευθείας στο λογιστήριο, είτε καταθέτοντας το ποσό στο λογαριασμό της (080/480901-72) αναγράφοντας σαν αιτιολογία την επωνυμία της διοργάνωσης τα πιο κάτω παράβολα:   
-    Για αγώνες διάρκειας 1 αγωνιστικής ενότητας 110 €
-    Για κάθε επιπλέον αγωνιστική ενότητα  55 €      
Εφόσον υπάρχει επιθυμία από τον διοργανωτή για
I.    Live Result θα χρεώνεται με 100 € ανά αγωνιστική ενότητα
II.    Live TV θα χρεώνεται με 800 € ανά αγωνιστική ενότητα

Τα σωματεία  θα καταβάλλουν αποζημίωση στα 2 άτομα που διαθέτει η  ΚΟΕ (για ηλεκτρονική χρονομέτρηση και μηχανογραφική κάλυψη των αγώνων) απευθείας σε αυτούς.
β.  Το κόστος για την χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών πλακών αφής και των κουτιών διακλάδωσης (είναι από τα υλικά τα οποία υφίστανται την μεγαλύτερη φθορά) ανέρχεται :

-        Για αγώνες διάρκειας 1 αγωνιστικής ενότητας στα 150 €
-    Για αγώνες διάρκειας περισσότερων αγωνιστικών ενοτήτων στα 50 € ανά αγωνιστική ενότητα..
Εφόσον υπάρχει επιθυμία για χρησιμοποίηση φορητού ηλεκτρονικού πίνακα αναγραφής αποτελεσμάτων, το κόστος αυτού ανέρχεται σε 500 € ανά ημέρα.
Επιπλέον διευκρινίζεται ότι τα σωματεία της Περιφέρειας τα οποία δεν χρησιμοποιούν το προσωπικό της ΚΟΕ για την κατάρτιση των σειρών ή για την χρονομέτρηση και μηχανογραφική κάλυψη των αγώνων, αλλά αυτό γίνεται τοπικά, απαλλάσσονται της υποχρέωσης της καταβολής του παραβόλου στην ΚΟΕ και αποζημιώνουν μόνο αυτούς που τοπικά απασχολήθηκαν με τους αγώνες.
Επίσης στους αγώνες της Περιφέρειας, όπου η συμμετοχή είναι σχετικά μικρή μέχρι 400 άτομα δεν ισχύουν α) οι όροι της διεξαγωγής των προαγωνιστικών σε ξεχωριστή αγωνιστική ενότητα από τα αγωνιστικά, θα πρέπει όμως να διεξάγονται σε ξεχωριστές σειρές από αυτές των αγωνιστικών και β) της διεξαγωγής του προγράμματος των αγωνιστικών και προαγωνιστικών σε 3 αγωνιστικές ενότητες για την κάθε μία κατηγορία.  Δεν απαλλάσσονται όμως τα σωματεία της Περιφέρειας από την καταβολή του παραβόλου για τη χρησιμοποίηση των πλακών αφής και κυτίων διακλάδωσης σε περίπτωση που χρησιμοποιούν τα υλικά της ΚΟΕ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της FINA, όλες οι οργανώσεις (Ηπειρωτικές, Τοπικές και Ομοσπονδιών, μέλη της) πρέπει απαραίτητα να ζητούν την έγκρισή της για οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση, διοργανώνεται από αυτές.  Έγκριση δεν απαιτείται για εθνικές διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν ξένα σωματεία ή μεμονωμένα αθλητές, οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους.  Δηλαδή αν στους αγώνες μετέχουν οι ομάδες ή οι μεμονωμένοι αθλητές με το όνομα του σωματείου τους και όχι με αυτό της χώρας τους, τότε δεν χρειάζεται έγκριση.  Έγκριση θα απαιτηθεί εάν στους αγώνες θα συμμετέχουν ξένα σωματεία ή μεμονωμένα αθλητές με το όνομα της χώρας τους.

Για την έγκριση της διοργάνωσης από τη FINA, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί έξι (6) μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, στην οποία θα αναφέρονται :

1.    Η ονομασία των αγώνων
2.    Ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης
3.    Πρόγραμμα των αγώνων

Τα πιο πάνω στοιχεία θα αναγραφούν σε ένα έντυπο, το οποίο συμπληρώνεται από την ΚΟΕ και αποστέλλεται στην FINA.

Ακύρωση διοργάνωσης θα πρέπει να γνωστοποιείται τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων.


Προκειμένου να αποκτήσουν τα ενδιαφερόμενα, για διοργάνωση διασυλλογικών αγώνων, σωματεία μια ολοκληρωμένη εικόνα του αγωνιστικού προγραμματισμού της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σας γνωστοποιούμε κατωτέρω το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων Κολύμβησης 2015-16, χωρίς αναφορά στις διεθνείς διοργανώσεις, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των διεθνών διοργανώσεων θα οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της LEN 8-10/10/15 στη Βιέννη.  Μετά την ημερομηνία αυτή θα κοινοποιηθεί η προκήρυξη αγώνων Κολύμβησης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

2015
Νοέμβριος              
14-15    Ημερίδα  Grand Prix    Αθήνα & Θεσσαλονίκη
15    Ημερίδα Grand Prix και
    Ημερίδα 9-10-11-12 ετών    Περιφέρεια  
28-29    1η Χειμερινή Ημερίδα Ορίων    Αθήνα & Θεσσαλονίκη       
29    1η Χειμερινή Ημερίδα Ορίων
    & 1η Χειμερινή Ημερίδα
    9-10-11-12    Περιφέρεια

Δεκέμβριος
05-06    ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ    Θεσσαλονίκη
12-13    1η Χειμερινή Ημερίδα Ορίων  
    9-10-11-12    Αθήνα & Θεσσαλονίκη       
19-20    Grand Prix Χριστουγέννων           

2016
Ιανουάριος
09-10    2η Χειμερινή Ημερίδα Ορίων    Αθήνα & Θεσσαλονίκη       
30-31    2η Χειμερινή Ημερίδα
     9-10-11-12 ετών    Αθήνα  & Θεσσαλονίκη      

31    2η Χειμερινή Ημερίδα Ορίων
    Και 2η Χειμερινή Ημερίδα
    9,10-11-12 ετών            Περιφέρεια  
Φεβρουάριος
12-14    Χειμερινοί Αγώνες ΠΜΠ – ΠΑΓΚ ΑΒ
    Νότιας Ελλάδας            Αθήνα       
19-21    Χειμερινοί Αγώνες Π-Κ, Ε-Ν
    Νότιας Ελλάδας            Αθήνα   
19-21    Χειμερινοί αγώνες ΠΜΠ-ΠΑΓΚ ΑΒ
    Π-Κ, Ε-Ν  Βόρειας Ελλάδας            Θεσ/κη
27-28    Χειμερινοί Αγώνες
    9-10-11-12        Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Μάρτιος
04-06    Χειμερινοί Αγώνες Ανδρών-Γυναικ.    Αθήνα  
06    Χειμερινοί αγώνες 9-10-11-12 ετών    Περιφέρεια
26-27    Ημερίδα Επιλέκτων         Αθήνα
  
Απρίλιος
16-17    1η Θερινή Ημερίδα Ορίων        Αθήνα & Θεσσαλονίκη
23-24    ΝΙΟΒΕΙΑ            Θεσσαλονίκη

Μάιος
06-08    Διεθνής συνάντηση ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ    Αθήνα      
14-15    1η Θερινή Ημερίδα 9-10-11-12    Αθήνα & Θεσσαλονίκη
21-22    ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ          Θεσσαλονίκη
22    1η Θερινή Ημερίδα Ορίων &
    Θερινή Ημερίδα 9-10-11-12        Περιφέρεια  
28-29    Μακεδονικοί Αγώνες        Θεσσαλονίκη  

Ιούνιος
04-05    Θερινοί Αγώνες 9-10-11-12 ετών    Αθήνα  & Θεσσαλονίκη
10-12    Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών
18-19    2η Θερινή Ημερίδα Ορίων         Αθήνα & Θεσσαλονίκη
19    2η Θερινή Ημερίδα Ορίων &     Θερινοί αγώνες 9-10-11-12     Περιφέρεια

25-26    Πανελλήνιοι Αγώνες 9-10- 11-12 ετών
   
Ιούλιος
14-17    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα     Π– Κ- Ε-Ν  

21-24    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα   ΠΜΠΠ – ΠΓΚ ΑΒ          


Σεπτέμβριος
03-04          Πρωτάθλημα Συλλόγων  που προετοιμάζονται στη   θάλασσα      

Τελειώνοντας θα θέλαμε να είχαμε τις απόψεις σας, μέχρι 28/9/15, αναφορικά με τις καινοτομίες, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, για τις διοργανώσεις των σωματείων.


Για το Δ.Σ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages