Μέχρι και η…CIA ψάχνει(!;) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μέχρι και η…CIA ψάχνει(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη.
Ο ανταγωνισμός στο διάστημα και σε πυρηνικές κεφαλές έφεραν το επιθυμητό (για τους Αμερικανούς) αποτέλεσμα. Γονάτισαν τον αντίπαλο κι έμειναν μόνοι. Με τον πλανητάρχη τους να περιστρέφει (καθ’ υπαγόρευση) τον Πλανήτη, με το ΝΑΤΟ τους και τον ΟΗΕ, με την Ευρώπη τους, τελευταία, αμερικανοκίνητη και τηλεκατευθυνόμενη.
ΤΙ άλλο άρπαξαν οι ΗΠΑ απ’ τον πάγκο της παγκόσμιας πραμάτειας; Την ηλεκτρονική! Στο τραίνο της μονάχοι, χωρίς λαθρεπιβάτες. Κι έγινε ο κόσμος μια παγκόσμια αγορά με προϊόντα “made in USA”. Για να γεμίζουν τα κρατικά τους θησαυροφυλάκια και ν’ αδειάζουν προϋπολογισμοί των «μικρών». Και να δημιουργούνται μεγιστάνες του πλούτου, με τις «αρχές» του καπιταλισμού.
ΠΕΡΑ, λοιπόν, απ’ τις βόμβες με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ (για ώρα…ανάγκης), είναι η ηλεκτρονική το μεγάλο τους όπλο. Με την παρακολούθηση του αντιπάλου και τους κωδικούς κρυμμένους στους φωριαμούς των μυστικών τους υπηρεσιών. Με τη ΝΑΣΑ φανερή για επιστημονική έρευνα και τη CIA για βρομοδουλειές ανά τον κόσμο. Με την τελευταία…μόδα της ηλεκτρονικής στην υπηρεσία τους και τις ΗΠΑ αχτύπητες σε ανταγωνισμούς και αναμετρήσεις.
Ο κόσμος παρακολουθείται και καταγράφεται, χωρίς να το υποψιάζεται. Κι όταν το νιώσει, είναι περικυκλωμένος και αδύναμος να αντιδράσει.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ το αεροσκάφος στη Μαλαισία κι όλοι γίναμε…πιλότοι. Όπως σεισμολόγοι με τους σεισμούς και οικονομολόγοι με την κρίση. Ψάχνει στα τυφλά η ανθρωπότητα, κρατάει και τα μάτια της κλειστά για τους περίεργους ερευνητές των αιτίων του «ατυχήματος». Ψάχνουν όλοι, ψάχνει και η…CIA. Λες και υπάρχει κάτι «καινόν υπό τον Ήλιο» που το αγνοούν οι ΗΠΑ της ηλεκτρονικής και της τεχνολογίας. Κι είναι τόσο απλό να διερωτηθείς «τι να ζητά η αλεπού στο παζάρι;».
ΝΑ δούμε και μιαν άλλη παράμετρο της εποχής μας. Ο αντικομουνισμός έγινε αντιτρομοκρατία και είναι δαπανηρή και «απαιτητική». Οι (αμερικάνικες) εταιρίες παράγουν αντιόπλα για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών (είτε «τρομοκρατών»), που πρέπει να αγοραστούν απ’ τους λαούς που κινδυνεύουν(;).
ΤΙ, λοιπόν, χρειάζεται για ν’ αγοράσεις πανάκριβα «όπλα» ηλεκτρονικά για να «προλάβεις» τον τρομοκράτη; Ένα τραγικό, μυστηριώδες και ανεξερεύνητο αεροπορικό «δυστύχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages