Λαμία: Ήρθε η ώρα για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λαμία: Ήρθε η ώρα για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο;

Η παρουσία σας εδώ σήμερα δίνει το μήνυμα για την ανατροπή στον δήμο...

είπε στους εκατοντάδες φίλους της Παρέμβασης αλλά και κατοίκους των Λουτρών Υπάτης που γέμισαν το πέτρινο κλειστό στον τόπο τεχνών Χώρα, στα Λελέϊκα Υπάτης.

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο βουλευτής κος Κυριακάκης ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον κόσμο που μαζεύτηκε για να καλωσορίσει την υποψήφια για Δήμαρχο Λαμίας κα Αντωνίου - Σιούτα. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε η υποψήφια και στο τέλος ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων με όλους τους παρευρισκόμενους.

Η πρώτη της κας Αντωνίου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων...  έφτασε λέτε η ώρα για να έχει η Λαμία την πρώτη γυναίκα δήμαρχο;

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Παρέμβασης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου στον Τόπο Τεχνών Χώρα η επίσημη παρουσίαση, της υποψηφιότητας για την δημαρχία, της Μαρίας Αντωνίου-Σιούτα.

Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε τους κύριους άξονες του προγράμματος της Παρέμβασης Πολιτών για την ανάπτυξη της περιοχής της Υπάτης. Οι άξονες αυτοί στους οποίους εξειδικεύτηκαν οι προτάσεις είναι η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, και η ήπια τουριστική ανάπτυξη βασισμένη στην ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Ειδικότερα για την ιαματική πηγή της Υπάτης η υποψήφια δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή της με την παραχώρηση της πηγής στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς όπως τόνισε ‘δεν έχει αναπτυξιακή στρατηγική αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, παρά μόνο θέλει να ξεπουλήσει και να κατευθύνει τα όποια έσοδα στην εξυπηρέτηση του χρέους’.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ πρωτοβουλιών συνεργατικής διαχείρισης του ιαματικού πλούτου μεταξύ της αυτοδιοίκησης των παραγωγικών φορέων της τοπικής κοινωνίας, των μικροεπιχειρηματιών του τουρισμού, των κατοίκων και των λουόμενων προς όφελος όλων.

Υπενθύμισε την απουσία της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια ξεπουλήματος της πηγής, που φανερώνει την πλήρη ευθυγράμμιση της με την κυβερνητική πολιτική, σε αντίθεση με τις ενέργειες της Παρέμβασης Πολιτών που οδήγησαν στην άσκηση προσφυγής στα δικαστήρια για την επικύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της πηγής. Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ‘η σημερινή κατάσταση στην χώρα με την βίαιη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να αντιτεθεί στην εφαρμοζόμενη πολιτική και η ανακοίνωση στο Δήμο Λαμίας τριών υποψηφιοτήτων με τον ίδιο ιδεολογικό άξονα δίνουν την ευκαιρία για την ανατροπή στο δήμο.


Η παρουσία σας εδώ σήμερα στέλνει αυτό το μήνυμα σε ολόκληρο τον δήμο Λαμίας’.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι του Συλλόγου ξενοδόχων της περιοχής, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Βασίλης Κυριακάκης.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages