Τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος για την ανεργία; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος για την ανεργία;

Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και η κοινωνία πλήττεται από την αβάσταχτη εφαρμογή του μνημονίου, διαπιστώνουμε να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, φτάνοντας σε σημείο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να υποφέρει από κοινωνικά άδικους νόμους, περικοπές και ανεργία. Ειδικά στον πολύπαθο νομό της Εύβοιας όπου τo ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 55%. Το βασικό κομμάτι της κοινωνίας που ταλανίζεται περισσότερο από την κρίση και την ανεργία είναι οι ενεργοί πολίτες και οι νέοι.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον τελευταίο πυλώνα διατήρησής της κοινωνικής συνοχής και το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών. Οι σύγχρονοι Δήμοι οφείλουν να ενισχύουν και να στηρίζουν τους πολίτες στα πρώτα τους βήματα και να είναι δίπλα τους μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Οι Δήμοι θα πρέπει να κινηθούν προς τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ (Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να βρουν πρόσφορο έδαφος για δράση. Σκοπός του η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της πόλης, τον πρωτογενή τομέα, την αρχή να αναπτύξουν μελλοντικά κάτι δικό τους και πολλά άλλα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι πολίτες και κυρίως οι νέοι περιθωριοποιούνται συνεχώς . Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσει έμφαση σ' αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας γιατί χωρίς αυτό η κοινωνία μας δεν έχει μέλλον και προοπτική.
Ιδέες υπάρχουν, προτάσεις υπάρχουν, το μόνο που μένει είναι να θέλουμε να τις κάνουμε πράξη και να βοηθήσουμε πραγματικά τους πολίτες στην περιοχή μας.

Κωνσταντίνος Ι. Τσάμαρης
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages