Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ασπρο Μαύρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ασπρο:500.000.000 από το πλεόνασμα θα μοιραστούν (τον Μάιο σε 1.000.000 ισοπεδωμένους πολίτες. Μαύρο: Η μικρή αύξηση των μισθών (από τη μείωση των εισφορών) επιταχύνει τη χρεοκοπία των Ταμείων".


ΕΘΝΟΣ: "Μηνύματα αισιοδοξίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ολοκλήρωση της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης περιόδου για την οικονομία. Χαρακτηριστικό του κλίματος αισιοδοξίας είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας μέτρα για την αποκατάσταση αδικιών".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Κωνσταντιος: «Ξεκινάει Αρμαγεδδώνας στις 31 Μαρτίου»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προφητεύει ότι εντός του ίδιου έτους (2014;) αρχικά θα αυξηθούν οι «αιματώδεις πόλεμοι», τον Ιούλιο θα συμβούν «δύο ανήκουστοι πόλεμοι», τον Αύγουστο «η ζέστη θα είναι ανυπόφορη» και τον Δεκέμβριο «θα χαθεί η μισή ανθρωπότητα»!"


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Τέλος στη λιτότητα τώρα χτίζουμε μια νέα Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έπειτα από 178 μέρες σκληρής διαπραγμάτευσης η συμφωνία με την τρόικα έκλεισε, με τον Αντώνη Σαμαρά να μην κρύβει την ικανοποίησή του καθώς, όπως τόνισε, μια περίοδος δοκιμασιών ολοκληρώθηκε και ξεκινά μια νέα ημέρα".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λίγα ψίχουλα ψήφου σου γυρεύω!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα έδωσε όλα στην τρόικα η κυβέρνηση για να καταφέρει να διατηρήσει τη διανομή έστω και αυτού του ελάχιστου «κοινωνικού μερίσματος» των 500 εκατ. ευρώ, υπό το φόβο να εμφανιστεί τελείως «γυμνή» στις κάλπες".


ΕΣΤΙΑ: "Το μοντέλο Τσίπρα για την ανάπτυξη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα απέραντο δημόσιο που θα μοιράζη παντού λεφτά. Οι πολίτες θα τα ξοδεύουν και έτσι θα κινείται η αγορά! Αυτό είναι σε αδρές γραμμές το μοντέλο Τσίπρα για την ανάπτυξης της οικονομίας. Ανάπτυξη που δεν θα στηρίζεται στην παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα, αλλά στις δημόσιες δαπάνες και την κατανάλωση".


Η ΑΥΓΗ: "Μνημόνιο - βόμβα για μισθούς και συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε χώρα φτωχών και ανέργων μετατρέπει οριστικά τους Ελληνες η νέα συμφωνία - Μνημόνιο κυβέρνησης και τρόικας, καθώς δίνει το τελευταίο χτύπημα στα ταμεία και ισοπεδώνει τους μισθούς. Η μείωση των εισφορών στα ταμεία κατά 21%, από το οποίο το 15% αφορά τους εργοδότες, αποτελεί κατ΄ ουσίαν ένα νέο PSI και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τις συντάξεις λίαν συντόμως".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ψίχουλα στον δρόμο για την κάλπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το «μέρισμα της κάλπης» μοίρασε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και πριν καν ανακοινωθεί το πλαίσιο της συμφωνίας. Περίπου ένα εκατ. πολίτες (ένστολοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, ανάπηροι) θα «μοιραστούν» 505 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, με βάση κυρίως εισοδηματικά κριτήρια".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτο βήμα εξόδου από την κρίση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, 505 εκατ. ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Πεινάει 1 στους 5. Σταγόνα στον ωκεανό το κοινωνικό μέρισμα του πρωθυπουργού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού μέσα σε πανηγυρικό κλίμα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους πραγματικά φτωχούς Ελληνες, σκληρή και σοκαριστική η εικόνα της πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει η κρίση σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας με τη σφραγίδα του κεφαλαίου".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Τα μνημόνια ενσωματώνουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών που υπήρχαν προ κρίσης και σήμερα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες - μέλη, είτε μέσω των μηχανισμών της τρόικας είτε και χωρίς αυτούς".


ΤΑ ΝΕΑ: "Επανεκκίνηση. Ανοίγει ο δρόμος της ανάκαμψης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναπτυξιακή στροφή εξήγγειλε ο Σαμαράς μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Επόμενοι σταθμοί: έξοδος στις αγορές και διευθέτηση του χρέους".


Kontranews: "Νέα φούσκα στήνουν στο χρηματιστήριο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα λαμόγια που θησαύρισαν από τη φούσκα που είχαν στήσει οι άνθρωποι του Σημίτη στο Χρηματιστήριο, εγκλωβίζοντας εκατομμύρια ανυποψίαστους μικροεπενδυτές, που έχασαν τα λεφτά, τα σπίτια και τα χωράφια τους, βρίσκονται πίσω από τα νέα κόλπα και το φούσκωμα μετοχών με την ανοχή πάντα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της διοίκησης του χρηματιστηρίου".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία-σταθμός"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Συμφωνία-σταθμό πέτυχε χθες η κυβέρνηση με την τρόικα, τερματίζοντας έναν επτάμηνο κύκλο αβεβαιότητας και ανοίγοντας τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για ριζική μεταστροφή του κλίματος στην οικονομία και επιτάχυνση της ανάκαμψης".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πλεόνασμα αισιοδοξίας αλλά τα δύσκολα κατόπιν εκλογών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά τους «αστερίσκους» που περιέχει η συμφωνία με την τρόικα, μεταθέτοντας για αργότερα τις δύσκολες αποφάσεις, ανάβει το πράσινο φως για να αποδεσμευτεί από το Eurogroup της 1ης Απριλίου η δόση των 8,8 δισ. ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages