Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πυρετός στο Μαξίμου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάμε να τα βρούμε και όχι να τα σπάσουμε» Αυτό το μήνυμα εκπέμπουν το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ακόμη ένα τελεσίγραφο των δανειστών, που θέλουν να τελειώνουν μέχρι την Κυριακή».

ΕΘΝΟΣ: «Κρυφοί φόροι στη δήλωση ακινήτων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πρόσθετες παγίδες κρύβει φέτος το έντυπο Ε9, που θα συμπληρώσουν περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Λάθη και παραλείψεις οδηγούν μαθηματικά σε επιμέτρηση υψηλότερου φόρου. Η υποχρεωτική αναγραφή των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων αυξάνει την επιφάνεια και, ως εκ τούτου, τη φορολόγηση των ακινήτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Πλεόνασμα ανεργίας μοιράζει η κυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «Καμία οικονομική ανάκαμψη δεν νοείται με ταυτόχρονη καταστροφή θέσεων απασχόλησης και, με ολοένα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στο περιθώριο, δηλαδή εκτός εργασίας. Τα επίσημα στοιχεία λοιπόν αναδεικνύουν το πρόβλημα σε όλες τους τις διαστάσεις, με τη διόγκωση του ποσοστού ανεργίας στο δ’ τρίμηνο του 2013, στο 27,5%».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Παράξενη «προφητεία» συνδέει το χαμένο Μπόινγκ με τον πόλεμο στην Κριμαία!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: « «ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω και… ο κοντός Μόσκοβος θα υψώσει τη βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα»!!!. – Είναι αλήθεια ή πλάνη; - Παράξενη «προφητεία» Γέροντα Δανιήλ από τον 17ο αιώνα(;)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νομιμοποίηση και για αυθαίρετα «νέας γενιάς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δυνατότητα τακτοποίησης και των αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν αναγερθεί μετά τις 28 Ιουλίου 2011 και δεν καλύπτονταν από το «νόμο Καλαφάτη». Θεωρείται νόμιμη η δόμηση σε «τυφλά» οικόπεδα, που απαγορευόταν με τους ισχύοντες πολεοδομικούς κανόνες».

ΕΣΤΙΑ: «Οι δολοφόνοι της Οικονομίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αν ερωτηθή ο μέσος πολίτης ποιος δολοφόνησε – ή ποιος δολοφονεί – την ελληνική οικονομία, το πιθανότερο είναι πως θα απαντήσει «η Τρόικα». Είναι τέτοια η παραπληροφόρησις, ώστε οι άνθρωποι δεν σκέπτονται το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν δημιούργησε την κρίση η Τρόικα, αλλά εκλήθη να την αντιμετωπίσει».

Η ΑΥΓΗ: «Υποχωρούν στην τρόικα, τρέμουν στη Βουλή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στην κατάληξη που έχουν όλες οι «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα οδηγείται και η συζήτηση για τα «προαπαιτούμενα» της δόσης των 10,5 δις. ευρώ την πλήρη αποδοχή των αξιώσεων των δανειστών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πρώτο κόμμα, η αδιευκρίνιστη ψήφος!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα θολό τοπίο στη μάχη των ευρωεκλογών καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Puplic Issue, που δημοσιεύει η «Εφ. Συν.». Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» (αναποφάσιστοι, δεν ψηφίζουν, λευκά-άκυρα, δεν ξέρουν-δεν απαντούν) βρίσκεται στο εξαιρετικά υψηλό 41%»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε ένα νομοσχέδιο θα περιληφθούν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν, περιλαμβανομένης της ρύθμισης για τις τράπεζες, προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει τις πολλαπλές ψηφοφορίες-δοκιμασίες στη Βουλή».

Ο ΛΟΓΟΣ: «1.363.137 άνεργοι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στο 27,5% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, από 27,0% το προηγούμενο τρίμηνο και 26% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εμπαιγμός τα μέτρα ανακύκλωσης της ανεργίας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν ότι θα ζήσουν μόνιμα στην ανασφάλεια, με μισθούς πείνας ή αναζητώντας μια εργασία με ημερομηνία λήξης. Χρειάζεται οργάνωση και πάλη για άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κάν’ το όπως ο Ρέντσι!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το τέλος της τριετούς λιτότητας για την Ιταλία κήρυξε χθες ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αψηφώντας την αντίδραση των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας του- που πάντως δεν είναι σε Μνημόνιο».

KONTRA NEWS: «Να στείλουμε στην Ευρωβουλή 2 καθαρίστριες από τις απολυμένες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο έχει τσακιστεί στην κυριολεξία από το μνημόνιο είναι τα δύο εκατομμύρια ανέργων. Τα πολιτικά κόμματα και κυρίως αυτά τα οποία αγωνίζονται για να φύγουν από τη χώρα οι ξένοι τοκογλύφοι, οφείλουν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια και τους ανέργους για να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: « Εφημερίες «γολγοθάς»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αντίστροφη μέτρηση-Αλλεπάλληλες συσκέψεις για να κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τρία 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες για συμφωνία, οι δύο πλευρές δείχνουν διάθεση να βρουν κοινό τόπο, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος αμέσως μετά τη σύσκεψη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δεύτερη ευκαιρία διάσωσης σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «παρέμβαση στα εθνικά πτωχευτικά δίκαια των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί η Κομισιόν, καθώς χθες απηύθυνε συστάσεις στα κράτη-μέλη να αναθεωρήσουν τους κανόνες αντιμετώπισης της αφερεγγυότητας και να δώσουν έτσι στις βιώσιμες επιχειρήσεις για δεύτερη ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages