Ο Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος 

Φωτογραφίες: Θωμάς Χαντζής 

Τη μνήμη των αγίων Αναργύρων εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με επίκεντρο του εορτασμού τη Λουτρόπολη της Αιδηψού, όπου οι άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός τιμώνται ως πολιούχοι. 

Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την παραθαλάσσια Ενορία αγίων Αναργύρων Αγριοβοτανίου, όπου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Κατά την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβησαν στον Ενοριακό Ι. Ναό αγίων Αναργύρων πολιούχων Λουτρών Αιδηψού, όπου, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος και ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας οι άγιοι Αρχιερείς, οι συλλειτουργοί τους και οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί μετέβησαν στο παρακείμενο νεόδμητο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, δωρεάς της οικογενείας του αοιδίμου ιατρού Αριστείδου Χειμάρα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Κέντρου. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages