Με Φόντο την Σκόπελο το Ταξίδι ενός Νέου Αναγνώστη Ξεκινά - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με Φόντο την Σκόπελο το Ταξίδι ενός Νέου Αναγνώστη Ξεκινά

Με Φόντο την Σκόπελο το Ταξίδι ενός Νέου Αναγνώστη Ξεκινά 
!

Μια νέα φωνή στο αναλόγιο. 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 11 Απριλίου 2026, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε η χειροθεσία νέου Αναγνώστη στον Ιερό Ναό Παναγίας Παπαμελετίου Σκοπέλου. Την ιεροπραξία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, παρουσία πιστών που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας κατά την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Νέος Αναγνώστης χειροθετήθηκε ο μαθητής της Α’ Λυκείου Ιωάννης Πριονιστής, ο οποίος εξ απαλών ονύχων έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή της Ενορίας, πλησίον του ιερέως π. Χρήστου Λιθαδιώτη, αναλαμβάνοντας και το ιδιαίτερο αυτό λειτούργημα στο αναλόγιο. Η χειροθεσία του σηματοδοτεί την έναρξη μιας πορείας προσφοράς και πνευματικής καλλιέργειας, σε έναν ρόλο με ξεχωριστή σημασία για τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. 

Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στον νέο Αναγνώστη, υπογράμμισε τη σημασία της ευθύνης που αναλαμβάνει, καλώντας τον να διακονεί με ταπείνωση, συνέπεια και αγάπη για την Εκκλησία. Τόνισε ότι ο λόγος της Γραφής δεν είναι απλό κείμενο, είναι "πυρ και σφύρα" κατά τον προφήτη, είναι φως και ζωή. Και ο Αναγνώστης καλείται να αναγινώσκει με κατάνυξη, σαφήνεια, ευκρίνεια και συνείδηση ότι διακονεί ιερό μυστήριο. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή πρόοδο τόσο στην πνευματική του πορεία όσο και στις μαθητικές του υποχρεώσεις. 

Η τοπική εκκλησιαστική κοινότητα της Σκοπέλου υποδέχθηκε με χαρά τη χειροθεσία του νέου Αναγνώστη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η παρουσία νέων ανθρώπων στα αναλόγια θα συνεχίσει να ενισχύει τη ζωντάνια και τη συνέχεια της εκκλησιαστικής παράδοσης στο νησί. 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages