Χρηματοδότηση του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Φθιώτιδας
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης: «ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΚΔΗΦ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Γ&Κ ΑμεΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» στο Πρόγραμμα: «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».
Δικαιούχος είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Ν. Φθιώτιδας, με το υφιστάμενο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, το οποίο λειτουργεί στην πόλη της Λαμίας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000τμ και με ανθρώπινο δυναμικό 14 εξειδικευμένων επιστημόνων καθώς και 10 βοηθητικών ατόμων (οδηγοί, επιμελητές νοσηλευτές). Έχει 4 συμβεβλημένους Ιατρούς και 1 συμβεβλημένο Νομικό σύμβουλο.
Αντικείμενο της πράξης είναι:
Η επέκταση των υπηρεσιών της υφιστάμενης δομής, στην οποία εξυπηρετούνται ήδη 20 ωφελούμενοι, που έχουν προκύψει από συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής. Με την υλοποίηση της πράξης θα εξυπηρετηθούν 15 επιπλέον ωφελούμενοι.
Η υλοποίηση δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς, φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, Κέντρα Κοινότητας και με την τοπική κοινότητα γενικότερα, με στόχο τη διασύνδεση των δομών και την ένταξη των ωφελούμενων στην τοπική κοινότητα.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 432.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό της πράξης.
Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Γνωστή και αξιέπαινη είναι η προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας, ειδικά μέσα από το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο ενισχύουμε με χρηματοδότηση 432.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.
»Στόχος της δράσης που εντάξαμε και χρηματοδοτούμε είναι η επέκταση των υπηρεσιών που παρέχονται σε 35 συνολικά συμπολίτες μας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους και τελικά να ενταχθούν στην τοπική μας κοινωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου