Στις 14-05-2025 η βουλευτής Ν. Ευβοίας ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής κα Καζάνη Κατερίνα κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απουσία Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Π.Ε. Εύβοιας και στη νήσο Σκύρο.
Στις 06-06-2025 το Υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι η Εύβοια παραμένει διοικητικά ενταγμένη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, όπως προβλέπει το Π.Δ. 30/2025.
Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας «χρήζει επιπρόσθετου ενδιαφέροντος» λόγω πληθυσμιακού και γεωγραφικού όγκου.
Στο πλαίσιο αυτό, εκπονεί στρατηγικό σχέδιο που θα θέσει σε εφαρμογή μέχρι τέλος του έτους και «σχεδιάζει να αποστέλλει κλιμάκιο ιατροδικαστών κάθε φορά που ανακύπτει υπηρεσιακή ανάγκη».
Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης: «σχεδιάζει, σε συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, να διαθέσει Ιατροδικαστή, ο οποίος στο πλαίσιο της δομής του ανωτέρω Νοσοκομείου θα εξετάζει τα περιστατικά που χρήζουν ιατροδικαστικής διερεύνησης.»
Η συνεχής επαφή με πολίτες και φορείς και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ασκούν πιέσεις και κινητοποιούν τους αρμόδιους.
Η παρακολούθηση του ζητήματος συνεχίζεται με συνέπεια, μέχρι την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νομού μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου