Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike

Η ΔΕΗ και η Cycling Greece προχωρούν μαζί για τρίτη διαδοχική χρονιά, με στόχο την αναβάθμιση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, αλλά και την καθολική καταξίωσή του στη συνείδηση της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλατικής κοινότητας, κάτι που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή 18 επαγγελματικών ομάδων από όλο τον κόσμο (συν τις εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου).

Η ΔΕΗ συνδέθηκε με την αναβίωση του Γύρου το 2022, μπήκε δυναμικά στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας στηρίζοντας παράλληλα και την Εθνική ομάδα και δήλωσε έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο την αρωγή της στο άθλημα, αλλά και σε όσα εκπροσωπεί το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο ήπιας και βιώσιμης μετακίνησης.

Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου ΔΕΗ, κα Σοφία Δήμτσα, δήλωσε σχετικά:

«Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό και συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της ποδηλατικής συνείδησης. Η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά και φέτος τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, τοποθετώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο και επενδύοντας στρατηγικά στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης και πράσινης μετακίνησης.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις επιταγές της νέας εποχής. Αλλάζει, βελτιώνεται διαρκώς, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού της που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».
Image description

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, τη Θεσσαλονίκη (15 Μαΐου) και την Αθήνα (19 Μαΐου), σε 5 ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές), των οποίων ο σχεδιασμός και τα υψομετρικά δεν έχουν να ζηλέψουν το παραμικρό από γνωστούς Γύρους του εξωτερικού.
Μετά την επίσημη παρουσίαση των 20 ομάδων και των 120 αθλητών στις 14 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, την επομένη (15/5) θα διεξαχθεί το πρώτο ετάπ, χωρισμένο σε δυο σκέλη, αρχικά με την ατομική χρονομέτρηση στην περιοχή του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια με τη διαδρομή από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας στην Κατερίνη.

Στις 16/5 οι ποδηλάτες θα εκκινήσουν από την Κατερίνη με τερματισμό στην Καρδίτσα (2ο ετάπ), ενώ στις 17/5 θα ακολουθήσει το "βασιλικό" ετάπ με τον εντυπωσιακό όσο και δύσκολο ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι.

Στις 18/5, ο αγώνας θα συνεχιστεί με το 4ο ετάπ, από την Σπερχειάδα στη Χαλκίδα και στις 19 Μαΐου, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ολοκληρωθεί με το 5ο και τελευταίο ετάπ στους δρόμους της Αθήνας. Εκεί, οι αθλητές θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα κατευθυνθούν στα παράλια της Αθηναϊκής Ριβιέρας και θα επιστρέψουν για να πραγματοποιήσουν δέκα στροφές στο σιρκουί πριν τερματίσουν μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Οι εικόνες των μνημείων, των αξιοθέατων και των σημαντικότερων τοπόσημων της πόλης, θα ταξιδέψουν μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλη την υφήλιο, εξασφαλίζοντας παγκόσμια αγωνιστική αλλά και τουριστική προβολή της πρωτεύουσας.

Η ΔΕΗ, σε συνεργασία με την Cycling Greece και το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και με τη στήριξη των κατά τόπους περιφερειών και Δήμων, έχει σχεδιάσει πολλές και ποικίλες παράλληλες δράσεις σε κάθε πόλη, για να προσφέρει στους πολίτες μοναδικές στιγμές διασκέδασης και γνωριμίας με το άθλημα του ποδηλάτου και τη χρήση του ως μέσου εναλλακτικής μετακίνησης.

Οι φίλοι της ποδηλασίας που θα επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη (14-15/5), την Καρδίτσα (16/5) και την Αθήνα (18-19/5), θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση, να δοκιμάσουν μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας (συμμετέχοντας στην κλήρωση για ένα e-bike) και να πάρουν αναμνηστικά δώρα.

photo credits Nassos Triantafylou & Petros Gkotsis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages