Θ. Ζεμπίλης: 6.430.000€ από το ΤΑΑ για τις μαρίνες Ροβιών και Σκύρου! Συνάντηση με Όλγα Κεφαλογιάννη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: 6.430.000€ από το ΤΑΑ για τις μαρίνες Ροβιών και Σκύρου! Συνάντηση με Όλγα Κεφαλογιάννη

Θ. Ζεμπίλης: 6.430.000€ από το ΤΑΑ για τις μαρίνες Ροβιών και Σκύρου! Συνάντηση με Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο Υπουργείο Τουρισμού συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως τα έργα τουριστικού χαρακτήρα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εξετάστηκαν οι προτάσεις ένταξης που έχουν υποβληθεί από δυνητικούς φορείς της Εύβοιας και δρομολογήθηκε η διαδικασία ένταξης για χρηματοδότηση από το ΤΑΑ (Υποέργο 5: Αναβάθμιση τουριστικών λιμένων) δύο τεχνικά ώριμων μελετών . 
Η πρόταση του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας για κατασκευή τουριστικής μαρίνας στις Ροβιές προϋπολογισμού 4.830.000 ευρώ και η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου για την αναβάθμιση του τουριστικού λιμένα προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ. 
Ο κ. Ζεμπίλης ευχαρίστησε την κ. Υπουργό διότι με τις προσπάθειες της θέτει τον τουρισμό σε νέα τροχιά σημαντικής και βιώσιμης ανάπτυξης. 
Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η τουριστική προβολή της Εύβοιας και η ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός ευεξίας, ο θρησκευτικός, ο αναρριχητικός κλπ. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα φορέων της Εύβοιας να ενταχθούν και σε άλλα υποέργα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας μέσω της χρήσης ιαματικών πηγών, αγροτουρισμός και γαστρονομία, προσβάσιμες παραλίες, τουρισμός καταδύσεων και υποβρύχιος τουρισμός κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages