Δραστηριότητες της Εφορείας Εθνικών Χορών του Λ.Ε.Χ. το μήνα Μάρτιο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δραστηριότητες της Εφορείας Εθνικών Χορών του Λ.Ε.Χ. το μήνα Μάρτιο

Δραστηριότητες της Εφορείας Εθνικών Χορών του Λ.Ε.Χ. το μήνα Μάρτιο:

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024: 
«Με την συνοδεία της μοναδικής ορχήστρας «BRONZA BANDA» το Σάββατο 2 Μαρτίου χορέψαμε μέχρι πρωίας, απολαύσαμε την ξεσηκωτική συντροφιά των «χάλκινων», ταξιδέψαμε κυκλωτικά μαζί σας σε όλη την Ελλάδα και ευτυχώς ακούσατε την συμβουλή μας και είχατε δεύτερο ζευγάρι παπούτσια μαζί σας!

Η Εφορεία Εθνικών Χορών του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας ευχαριστεί θερμά όλες τις φίλες και τους φίλους που διασκεδάσατε μαζί μας στον αποκριάτικο χορό μας στην κατάμεστη κυριολεκτικά αίθουσα εκδηλώσεων «Πηγαδάκι». Με την συγκινητική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, μας γεμίσατε χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Η έφορος Εθνικών Χορών του Λ.Ε.Χ Ζάννα Λάμπρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τις συνεφόρους του τμήματός της και ακούραστες βοηθούς κ. Φωτεινή Ακριώτου, κ. Άννα-Μαρία Θεοδώρου, κ. Μαρία Τσώκου και κ. Μαρία Τάρτη καθώς και την Εφορεία Καλλιτεχνικού Τμήματος με έφορο την κ. Φωτεινή Ακριώτου και συνέφορους την κ. Άννα- Μαρία Θεοδώρου, την κ. Ρία Μπάκα και την κ. Τζιανίνα Ηλιέσκου και τα μέλη του τμήματός κ. Μαρία Τσώκου, κ. Κατερίνα Τούμπα, κ. Κατερίνα Παπασταματίου,  και κ. Μαριέττα Τσιφτελή για την άψογη συνεργασία, την επιμέλεια της εντυπωσιακής διακόσμησης της αίθουσας- εμπνευσμένη από τους κουδουνοφόρους του Σοχού Θεσσαλονίκης- καθώς και τα περίτεχνα χειροποίητα μαρτάκια που προσφέρθηκαν σε όλες τις κυρίες κατά την είσοδό τους στον χώρο. Τέλος ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας που συνέδραμαν καταλυτικά στην οργάνωση του αποκριάτικου χορού μας και απευθύνει ιδιαιτέρες ευχαριστίες στους χορηγούς του ,Ο.Λ.Ν.Ε.- Επιμελητήριο Ευβοίας - Ζαχαροπλαστείο ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ζαχαροπλαστείο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. , ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε. , για την ευγενική τους  προσφορά, η οποία συνετέλεσε τα μέγιστα στην επιτυχία του αποκριάτικου χορού.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε Καλές Απόκριες.

Με εκτίμηση,
Η Έφορος Εθνικών Χορών του ΛΕΧ
Ζάννα Λάμπρου»

Σάββατο 10 Μαρτίου 2024:
Συμμετοχή των μελών της χορευτικής ομάδας του Λ.Ε.Χ. στα Γαϊτανάκια του Ευρίπου με αλογάκια, παραδοσιακές ενδυμασίες, χορούς και τραγούδια από τα νησιά της Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Πέτρου Μήτσου και την άριστη ενδυματολογική επιμέλεια και συνεργασία της Εφορείας Ιματιοθήκης με υπεύθυνη την κα Λένα Τσιριγώτη.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024:
«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου χΑΛΚΙΔΈΩΝ, 
με τον «Αγά και τη Χανούμα» στήσαμε γλέντι και μπήκαμε στο χορό μαζί με τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στην πλατεία Μάλλιου στο «Σπίτι με τα Αγάλματα»!

Την άλλη μέρα οι μικροί μαθητές ντυμένοι με τις πολύχρωμες αποκριάτικες στολές τους, χόρεψαν με αποκριάτικες μελωδίες απ’ όλη την Ελλάδα και φόρεσαν το "καλπάκι" των κουδουνοφόρων του Σοχού Θεσσαλονίκης (μια απλουστευμένη  μορφή του που έφτιαξαν οι δασκάλες κα Φωτεινή Ακριώτου, κα Άννα Μαρία Θεοδώρου, η έφορος χορού κα Ζάνα Λάμπρου και η συνέφορος κα Μαρία Τσώκου)
Καλή Σαρακοστή! ». ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages