Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ζητά την άμεση επάνοδο του συναδέλφου στο Γυμνάσιο Αλιάρτου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ζητά την άμεση επάνοδο του συναδέλφου στο Γυμνάσιο Αλιάρτου

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ στηρίζει το δίκαιο αίτημα του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Αλιάρτου για την άμεση επάνοδο του συναδέλφου στο Γυμνάσιο Αλιάρτου
Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του Γυμνασίου Αλιάρτου για την επαναφορά του αναπληρωτή συναδέλφου στο Γυμνάσιο Αλιάρτου, στο οποίο είχε τοποθετηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2023- 2024.
Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας να μετακινήσει στη μέση της χρονιάς τον συνάδελφο καταπατώντας τα εργασιακά του δικαιώματα. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυμνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίμηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο συνάδελφος τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιομετρικά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (45 χιλιόμετρα). Παράλληλα, δημιουργούνται προβλήματα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα μηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, μετακίνηση, κλπ.).
Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίμα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Επιπροσθέτως, η μετακίνηση του συναδέλφου επηρεάζει άμεσα παιδαγωγικά και λειτουργικά την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς ο συνάδελφος έχει αναλάβει πλήθος αρμοδιοτήτων και ρόλων.
Βασικό κριτήριο για την ΕΛΜΕ είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, και των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των μαθητών.
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαιτούμε τη δίκαιη και άμεση επάνοδο του συναδέλφου μας στα καθήκοντά του στο Γυμνάσιο Αλιάρτου.


Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                             ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages