Επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδος

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως επ’ ευκαιρία του εορτασμού των τριών Ιεραρχών, το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Τον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους της σχολικής κοινότητας, υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Γυμνασιάρχις κ. Δέσποινα Πάπα, ενώ η καθηγήτρια-θεολόγος κ. Αικατερίνα Λιλή με μαθητές της Α' Γυμνασίου πραγματοποίησαν παρουσίαση σχετική με τους βίους, την πανανθρώπινη προσφορά και την καθιέρωση του κοινού εορτασμού των τριών Ιεραρχών.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους επιμελητές και παρουσιαστές της παρουσιάσεως, ομίλησε σχετικά με την συμβολή των τριών Ιεραρχών στη Θεολογία, τον εξευγενισμό των ηθών και την εμβριθή μελέτη των ελληνικών γραμμάτων, μέσα από τα οποία, αργότερα, εκφράσθηκαν τα υψηλότερα θεολογικά διδάγματα της Πίστεώς μας, ώστε μετέπειτα, χάριν της κοινής διάνοιάς τους, που με ξεχωριστό μοναδικό-προσωπικό τρόπο ο καθένας εξέφρασαν τις θείες αποκαλύψεις, οι πιστοί τους θεωρούμε ενωμένους, όπως και τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Με έναυσμα μάλιστα την ενότητα της γνώμης των τριών Ιεραρχών, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στο Σχολείο, είναι ανάγκη να πρυτανεύουν οι διδακτικές αρχές των τριών Ιεραρχών, μέσα από την καλλιέργεια των ιδιαιτέρων για τον καθένα χαρισμάτων, των αξιών της παιδείας και της φιλίας και της αδιάκριτης αγάπης.

Ακολούθησε διάλογος των μαθητών με τον Σεβασμιώτατο, κατά τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την παρουσίαση και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο τέλος συνεχάρη τα παιδιά για την καλλιέργειά τους και τους Καθηγητές για την προσφορά τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages