Εγκαινιάστηκε το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εγκαινιάστηκε το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδος

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Προέδρου του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, κ. Αναστασίου Λιάσκου, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδος, το οποίο ευρίσκεται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και αποτελεί παράρτημα του εν Αθήναις Πολεμικού Μουσείου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και υπεύθυνος Κληρικός της Μέριμνας Στρατού της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβ. και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Λιάσκο για την προσωπική μέριμνα ιδρύσεως του Μουσείο, αφού μεγάλο μέρος των εκθεμάτων ήταν αντικείμενα προσωπικής του συλλογής. Αναφέρθηκε ευφήμως και στην διοίκηση της Σχολής Πεζικού για την παραχώρηση του κτηρίου, το οποίο, από σήμερα, θα είναι ένα ακόμη κόσμημα και ένας επιπλέον πόλος έλξεως των κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκίδος.

Στα εγκαίνια, μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων, παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι Βουλευτές Ευβοίας κ.κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπυρίδων Πνευματικός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages