Σπύρος Πνευματικός: Θετικό το πρόσημο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σπύρος Πνευματικός: Θετικό το πρόσημο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Για το διακύβευμα των εκλογών, την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα προβλήματα της Εύβοιας μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε, το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου.

Ο κ. Πνευματικός αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι ορισμένα κόμματα διεκδικούν την ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών, η οποία όμως μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά προβλήματα στη χώρα, όπως το 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά «την πρώτη φορά φταίει ο άλλος, τη δεύτερη φορά φταίμε εμείς».
Για το θέμα της δημόσιας υγείας, είπε πως είναι ένας τομέας που χρειάζεται ριζική αναδόμηση και θα μπορούσε ίσως η κυβέρνηση να είχε κάνει περισσότερα. Όμως, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός, η νέα διακυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της υγείας και της δημιουργίας ενός νέου ΕΣΥ. «Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά για να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα επ' ωφελεία του πολίτη» είπε.

Τόνισε ότι η υγεία είναι πολύ ακριβή, ιδίως η απόκτηση και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην πορεία του χρόνου, και εδώ υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ανάμεσα στα κόμματα. "Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και επιλέγουμε το δρόμο της επένδυσης. Τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι υπάρχουν κρατικές πηγές, κάποια 'λεφτόδεντρα', που τόσα χρόνια βέβαια δεν τα είδαμε» είπε. Λύση μπορεί να δώσει η εμπλοκή του ιδιώτη προμηθευτή ο οποίος θα αμείβεται κατά πράξη με κάποια μορφή ΣΔΙΤ.

"Είναι δυνατόν να έχουμε ακόμα εξάκλινα δωμάτια και να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα που, στην ουσία, καταργούνται; Είναι δυνατόν να μην έχουμε σύγχρονους τομογράφους και να περιμένουμε τον ευεργέτη δωρητή; Θέλουμε ένα σύστημα αέναο και αυτοδιατηρούμενο" τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρώνονται οι πράξεις στο δημόσιο νοσοκομείο κανονικά, και το νοσοκομείο να λειτουργεί ως αυτόνομος οργανισμός με έσοδα και έξοδα, και όχι ως 'επαίτης' του κράτους με ένα προϋπολογισμό που δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του. "Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, προφανώς θα έχουμε ρήξεις αλλά θα έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς".

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια. Είπε πως η περιοχή ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές, αλλά η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεί δίπλα στον κόσμο. 

Υπάρχουν όμως και χρόνια προβλήματα με βασικότερο το κακό οδικό δίκτυο, που δυσκολεύει την πρόσβαση στις δομές υγείας, ειδικά για τις απομακρυσμένες περιοχές του νομού, και προκαλεί καθημερινή ταλαιπωρία σε κατοίκους και επισκέπτες. Είναι μια ιστορία που παραμένει εδώ και δεκαετίες, έχει γίνει η αρχή με την παράκαμψη της Χαλκίδας, που έχει ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, και τη χάραξη της οδικής σύνδεσης της Κεντρικής με τη Βόρεια Εύβοια.

Μίλησε ακόμα για τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, στον οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία της Εύβοιας, καθώς και για την έλλειψη θέσεων εργασίας, που οδηγούν τους νέους μακριά, με αποτέλεσμα να ερημώνει ο τόπος.

Ο κ. Πνευματικός σημείωσε κλείνοντας πως ο κόσμος είδε μια τεράστια καταστροφή, να καίγεται όλη η Βόρεια Εύβοια και περιμένει μια γρήγορη αλλαγή, την ακούει αλλά δεν τη βλέπει ακόμα, π.χ. τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Μαντούδι. Παρόλα αυτά, το πρόσημο της διακυβέρνησης της ΝΔ παραμένει θετικό, όπως εισπράττει από τις επαφές του με τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages