Άγγελος Διονύσιος Γιαχολλάρη: Μια ακόμη Νεανική Πρόταση για την Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Άγγελος Διονύσιος Γιαχολλάρη: Μια ακόμη Νεανική Πρόταση για την Εύβοια

Ο Άγγελος Διονύσιος Γιαχολλάρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1997 και έχει μεγαλώσει στην Αμάρυνθο Ευβοίας.

Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην Αριστερά με ενεργή συμμετοχή σε σχολικά και κοινωνικά δρώμενα.

Σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Διεθνείς Στρατηγικές Διοίκησης και Ανταγωνιστικότητας.
Εκτός από την επαγγελματική του εμπειρία στον τομέα εξειδίκευσης του, ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια εργάζεται στον χώρο της εστίασης, έναν ακόμη κλάδο σκληρά αποδυναμωμένο και υποτιμημένο, για του οποίου τα δικαιώματα γνωρίζει και παλεύει καθημερινά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου και τα 4 έτη.

Από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκε με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες καταφέρνοντας να ζωντανέψουνε και να επανοικειοποιηθούνε τους ακαδημαϊκούς χώρους, δημιουργώντας ποικίλες πολιτιστικές ομάδες, που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι ενεργές και παραγωγικές.

Όντας ενεργός κοινωνικά και πολιτικά συμμετέχει σε τοπικές και δημοτικές συνελεύσεις, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες για το πράσινο και τους δημόσιους χώρους, την στέγαση, τον πολιτισμό, την εστίαση κι όπου υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ως Έλληνας αλβανικής καταγωγής, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Ορίζοντες», ενός Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής.

Τα τελευταία χρόνια είναι συντονιστής της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, ανασυστήνοντας την οργάνωση και  παρεμβαίνοντας ενεργά σε ζητήματα του Νομού.

Μαζί, κοινοποιώ την πρώτη μου δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προς ενδεχόμενη χρήση και αξιοποίηση, με την παράλληλη επισήμανση πως τυγχάνει να είμαι ο νεότερος υποψήφιος του κόμματός μου, ενδεχομένως και των φετινών εκλογών εν γένει:

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Εύβοια.

Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι αποτελεί από τη μια μεγάλη τιμή και απ’ την άλλη αληθινή ευθύνη. Καλούμαι, μέσω της υποψηφιότητας μου, να επικοινωνήσω τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, να θέσω τα ζητήματα που απασχολούν την γενιά μου, να υπερασπιστώ τα διαχρονικά αιτήματα των πολιτών της Εύβοιας.

Είναι πολλά τα χρόνια πια όπου η νέα γενιά βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής που το μόνο που της προσφέρει είναι επισφάλεια, αυτήν δηλαδή την διαρκή, διευρυμένη αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου.

- Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, τις βάσεις για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πιο απλά, να καταστήσουμε την στέγαση, την εργασία, την μόρφωση και την υγεία καθολικά προσβάσιμα δικαιώματα για όλες και όλους. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.

- Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το καθεστώς που ευνοεί τους λίγους, τους από πάνω. Είναι καιρός - και έχουμε αργήσει - να αγωνιστούμε για τους πολλούς και τα συμφέροντά τους∙ αυτό σημαίνει το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού».

- Πέρα από ώριμο, είναι απολύτως επιτακτικό να εκπονήσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες να μην εξαναγκαζόμαστε σε μετανάστευση.

- Είναι ουσιώδες να εργαστούμε για την εξάλειψη του θεσμικού και κοινωνικού ρατσισμού, να κάνουμε τον τόπο μας ως συμπεριληπτικό, της αποδοχής και της αλληλεγγύης. Να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα ως πλούτο.

Έχει έρθει η ώρα για πολιτική αλλαγή. Θα ήταν ολέθριο λάθος να επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίσουν για εμάς.

Θα πάμε στην κάλπη και θα επιλέξουμε το μέλλον που μας αξίζει. Θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι - καθένας και καθεμιά μας -  η αλλαγή που χρειάζεται η χώρα: με τον αγώνα μας και με την ψήφο μας.

Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε ζωή κι όχι επιβίωση. Μέχρι τότε, με σχέδιο κι αποφασιστικότητα, δε θα αφήσουμε χωριό, πόλη, τόπο δουλειάς κι αναψυχής να μην τον επισκεφθούμε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Εύβοια και σε όλη την Ελλάδα.

Θέλουμε να επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Παντού.

Και θα τα καταφέρουμε, μαζί με την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages