Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας, τιμάται μέσα σε ένα πολύ μεγάλο πένθος, από μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη όλων μας είναι στις νέες γυναίκες, αλλά και σε όλα τα θύματα που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Δεν ξεχνούμε το κλάμα των απαρηγόρητων μανάδων που μας συγκλόνισε και τις αδικοχαμένες ζωές των θυμάτων, όπως αυτή της Ελπίδας, που με τις επιτυχίες τους και τα πλέον χαμένα όνειρα τους, μας συνέθλιψαν, και που εν τέλει αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο απλά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, αλλά απολύτως πολύτιμα.
Ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες και στις προσπάθειές τους, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τη θέση τους στην τοπική κοινωνία.
➔ Ενισχύουμε τη φωνή και την παρουσία γυναικών στη λήψη αποφάσεων, αναθέτοντας καθήκοντα και θέσεις ευθύνης σε αιρετές, υπαλλήλους και πολίτες, γυναίκες του Δήμου μας.
➔ Έχουμε θεσπίσει τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, η οποία συνεδριάζει με στόχο την ένταξη της ευρύτερης ισότητας σε τοπικό επίπεδο.
➔ Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία δομών για τη γυναίκα, με κυριότερη το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο εδώ και 10 χρόνια, εξυπηρετεί καθημερινά γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής και εργασιακής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και φιλοξενίας, από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.
➔ Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τη δράση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όπου γονείς και κυρίως οι μαμάδες μπορούν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους με ασφάλεια, όσο εκείνοι εργάζονται.
➔ Προωθούμε τη διασφάλιση της υγείας τους, πραγματοποιώντας δράσεις εξέτασης, πρόληψης και ενημέρωσης.
Με την ευχή να μην βιώσουμε ξανά τραγωδίες και όλες οι γυναίκες να έχουν υγεία, ευημερία και εξέλιξη. Να έχουν, ανεμπόδιστα,τη δυνατότητα, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages