Θ. Ζεμπίλης στο Δασαρχείο Λίμνης: Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τα αντιπλημμυρικά έργα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης στο Δασαρχείο Λίμνης: Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τα αντιπλημμυρικά έργα

Το Δασαρχείο Λίμνης επισκέφτηκε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, όπου συζήτησε με τον Δασάρχη κ. Σπύρο Ζίγκηρη και στελέχη της υπηρεσίας για την πορεία των αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.   
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης που εκτελούνται στην περιοχή, συγχαίροντας τα στελέχη του Δασαρχείου Λίμνης για το γεγονός ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας συνολικού κόστους 5.185.956,20 ευρώ έχουν ολοκληρωθεί στο 100%. Αναφορικά με τα 5 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται στον συγκεκριμένο δήμο, έχουν ξεκινήσει όλα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η χρηματοδοτική ροή εξελίσσεται απρόσκοπτα και οι λογαριασμοί των έργων πληρώνονται άμεσα.
 Τα 5 αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι τα εξής: 1. «Συγκρότημα υπολεκανών ΝΔ κλιτύων Κανδηλίου Όρους (Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη προϋπολογισμού 613.427,98 ευρώ, 2. «Χείμαρρος Σηπιάδος» (Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη ΙΙ) προϋπολογισμού 3.101.461,67 ευρώ, 3) «Χείμαρος Γερανιά» (Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη ΙΙΙ) προϋπολογισμού 1.649.009,80 ευρώ, 4) «Χείμαρρος Βούδωρου Νηλέως (Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη IV) προϋπολογισμού 2.741.671,72 ευρώ και 5) Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη V) προϋπολογισμού 2.723.816,70 ευρώ.
 
Επίσης, προς υλοποίηση βρίσκονται και 9 σημαντικά έργα αναδάσωσης και αντιπυρικής προστασίας συνολικού προϋπολογισμού 3.353.534,66 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η υλοποίηση έργων αποκατάστασης υποδομών σε χώρους δασικής αναψυχής, καθώς και η κατασκευή έργων αποκατάστασης των υποδομών του Δασικού χωριού Παπάδων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, συνολικού προϋπολογισμού 1.129.670,33 ευρώ.
 
Τέλος, έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από έργα στο πλαίσιο του Προγράμματος Anti-nero, στα οποία περιλαμβάνονται καθαρισμοί, συντηρήσεις δασικών οδικών δικτύων, καθώς και συντηρήσεις αντιπυρικών ζωνών. Το εν λόγω Πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 579.854,96 ευρώ. 

Όλα τα παραπάνω σημαντικά για τον τόπο έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 21.087.404 ευρώ και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα τρέχει με απόλυτη επιτυχία το 7ετες Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους δασεργάτες και ήδη 102 εργαζόμενοι απασχολούνται στο δάσος, ενώ αναμένεται να προσληφθούν και άλλοι 50.
 
Ο Βουλευτής Ευβοίας συνεχάρη τα στελέχη της υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας ότι στέκεται δίπλα τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Συμφώνησε δε με τον Δασάρχη να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages