Σε σύσκεψη με Τ.Θεοδωρικάκο και Λ.Οικονόμου ο Θανάσης Ζεμπίλης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σε σύσκεψη με Τ.Θεοδωρικάκο και Λ.Οικονόμου ο Θανάσης Ζεμπίλης

Σε σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, συμμετείχε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων και ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τα θεσμικά ζητήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς και τα θέματα που σχετίζονται με την αστυνόμευση της Εύβοιας και τις φυλακές Χαλκίδας.  
Αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης των αστυνομικών, αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Ζεμπίλης κατά την προηγούμενη συνάντηση με τον Υπουργό τον Δεκέμβριο του 2021. Επίσης, ζήτησε την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, καθώς και τη θεσμοθέτηση κινήτρων οικονομικής επιβράβευσης για αστυνομικούς που εμπλέκονται άμεσα σε διαχείριση κρίσεων. 

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε αστυνομικές μονάδες της περιφέρειας, το οποίο επιτάθηκε από την ματαίωση των έκτακτων μεταθέσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Α.Τ. Καρύστου, που ενώ διαθέτει οργανική 26 ατόμων, τη δεδομένη στιγμή διαθέτει δύναμη 11 ατόμων. Από τα 11 άτομα μόλις οι 7 δύναται να καλύψουν μάχιμη υπηρεσία και χωρίς τη δυνατότητα να υπάρχει εποχούμενη περιπολία, καθώς 2 θέσεις καλύπτονται από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή και 2 άτομα απασχολούνται στην Γραμματεία. Περαιτέρω, ο Βουλευτής Εύβοιας ζήτησε την επανίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού στην Αυλίδα, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην περιοχή λόγω και της δομής φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στη Ριτσώνα. Επιπλέον, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού στα Λουτρά Αιδηψού σε Αστυνομικό Τμήμα.  

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης επανέλαβε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας εκτός αστικού ιστού, ζητώντας να επισπευστεί το project για την ανέγερση νέων και σύγχρονων φυλακών για οικονομικά εγκλήματα. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε για γενναία ενίσχυση σε αστυνομικούς υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας με τις μεταθέσεις του Ιανουαρίου, ενώ υποσχέθηκε να αξιολογήσει και τα υπόλοιπα αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages