Ξεκινούν τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών σε Φύλλα, Βασιλικό και Αφράτι - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ξεκινούν τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών σε Φύλλα, Βασιλικό και Αφράτι

Ξεκινούν τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών σε Φύλλα, Βασιλικό και Αφράτι – Δήλωση της Σοφίας Νικολάου

Το ξεκίνημα των εργασιών για την αποκατάσταση των γεφυρών σε Φύλλα, Βασιλικό και Αφράτι, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, έπειτα από την ολοκλήρωση των προσυμβατικών ελέγχων.

Η δέσμευση που είχε δώσει ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, στη συνάντηση που είχε με την κ. Σοφία Νικολάου στις 25 Οκτωβρίου, υλοποιείται.
Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια είχε επισκεφτεί στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τον κ. Καραγιάννη, για να συζητήσουν για όλα τα έργα που έχει ανάγκη η Εύβοια.

Ένα από τα θέματα ήταν οι γέφυρες που είχαν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οικονομική, κι όχι μόνο, απομόνωση, ένα μεγάλο τμήμα του νομού.

Η κυβέρνηση εκπόνησε ταχύτατα τις μελέτες και δημοπράτησε τα έργα αποκαταστάσεων των 3 γεφυρών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο φάκελος της σύμβασης παραδόθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μέσα σε λίγες εβδομάδες δόθηκε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης.

Μετά την ευνοϊκή αυτή εξέλιξη η κ. Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Καραγιάννη, διότι στη συνάντηση που είχαμε κατάλαβα ότι η Εύβοια έχει έναν σημαντικό σύμμαχο για να προχωρήσουν τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Η αποκατάσταση των γεφυρών είναι ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων. Διότι είναι γέφυρες ζωής και οικονομικής ανάπτυξης, το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των οδικών αξόνων στην Εύβοια. Πάμε μπροστά, μόνο η Εύβοια είναι στο μυαλό μας και στον σχεδιασμό μας.

Η σύμβαση

Σύμφωνα με τη σύμβαση θα γίνουν τα εξής έργα:

· Τοπικές επισκευές και μέτρα εξασφάλισης έναντι πλημμυρικών φαινομένων της   υφιστάμενης γέφυρας Βασιλικού

· Κατασκευή νέας γέφυρας Φύλλων

·  Κατασκευή νέας γέφυρας Αφρατίου

·         ∆ιατήρηση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στη θέση γέφυρας Βασιλικού κατηγορίας 2 (ΑΙΙΙ  κατά ΟΜΟΕ ΛΚΟ∆).

·  Τροποποίηση της υφιστάμενης Οδού μεταξύ οικισμών στη θέση γέφυρας Αφρατίου  κατηγορίας 3 (ΑΙV κατά ΟΜΟΕ ΛΚΟ∆) με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

·         Τροποποίηση της υφιστάμενης Οδού μεταξύ οικισμών στη θέση γέφυρας Φύλλων   κατηγορίας 3 (ΑΙV κατά ΟΜΟΕ ΛΚΟ∆) με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

· Τροποποίηση της υφιστάμενης παρόχθιας οδού μεταξύ των οικισμών Βασιλικού και Φύλλων κατηγορίας 3 (ΑV κατά ΟΜΟΕ ΛΚΟ∆) με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού   χαρακτήρα.

· Ανακατασκευή/ αναδιάταξη ισόπεδων κόμβων στις θέσεις διασταύρωσης κάθετων οδών

άνωθεν του ποταμού Λήλαντα μετά το πέρας των γεφυρών, καθώς και την παράλληλη προς

τον ποταμό οδό SR-01, με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

· Εργασίες διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των τριών γεφυρών (Καθαρισμός κοίτης και πρανών, Εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες, Επένδυση διατομών με λιθορριπές και συρματοκιβώτια, Κατασκευή έργων διευθέτησης, Έργα προστασίας βάθρων γεφυρών έναντι διάβρωσης)

· Εργασίες οδοφωτισμού των τριών γεφυρών και των συγγενικών τους κόμβων και οδών.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που επιβαρύνει τη ΣΑΕ 071 (ΠΔΕ) ανέρχεται στο ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ και την κατασκευή ανέλαβε ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. μετά από διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages