Επίσκεψη Θ. Ζεμπίλη στο ΚΤΕΛ Εύβοιας. Συζήτηση και για τη γραμμή Αθήνα - Λ.Αιδηψού - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη Θ. Ζεμπίλη στο ΚΤΕΛ Εύβοιας. Συζήτηση και για τη γραμμή Αθήνα - Λ.Αιδηψού

Για τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Εύβοιας, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, μίλησε στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα και το Ράδιο Ιστιαία 100.4 ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα. 
Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με τις συγκοινωνίες και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ. Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης του δρομολογίου Λουτρών Αιδηψού – Αθήνας, μέσω Αρκίτσας, δεδομένου ότι πρόκειται για μία διαδρομή που εξυπηρετεί πολύ κόσμο και η έλλειψή της δημιουργεί προβλήματα στην οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον Βουλευτή Ευβοίας ότι πρόκειται για προσωρινή παύση, λόγω της μειωμένης κίνησης και των αυξημένων εξόδων, και ότι από την άνοιξη η γραμμή θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Συζητήθηκε ακόμα το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται τουλάχιστον δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Κυριακή, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται για τα σαββατοκύριακα φοιτητές και επισκέπτες της περιοχής.   
Επιπλέον, συζητήθηκε η ενεργοποίηση και πύκνωση της γραμμής από Χαλκίδα προς Λουτρά Αιδηψού μέσω Ροβιών, με ελάχιστες στάσεις καθ’ όλη την διαδρομή, προκειμένου να υπάρχει ένα γρήγορο δρομολόγιο, που θα εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες της λουτρόπολης. Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει ένα δρομολόγιο από Χαλκίδα με τερματική στάση τις Ροβιές, ενώ το δρομολόγιο προς Λουτρά Αιδηψού κάνει όλο τον κύκλο, μέσω Ιστιαίας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολλές ώρες για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το εν λόγω τακτικό δρομολόγιο θα μπει σε λειτουργία με συχνή διαδρομή.   
 Ακολούθως, συζητήθηκε το κομβικό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στις δυσπρόσιτες περιοχές, όπου τα ΚΤΕΛ παίζουν σημαντικό ρόλο. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Νίκος Σμπιλίρης, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Πετράκης και μέλη της διοίκησης του οργανισμού έθεσαν στον κ. Ζεμπίλη μία σειρά από θεσμικά ζητήματα και άλλα, όπως τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας, λόγω των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο κίνησης, ζητώντας τη συμβολή του στην επίλυσή τους. Επίσης, συζήτησαν και για το Σ/Ν για τα ΚΤΕΛ και τις αστικές και υπεραστικές οδικές μεταφορές, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Βόρειας Εύβοιας, ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε στη συνέντευξη του τις προσπάθειες που έχει κάνει, όπως την Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ενίσχυση και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ζούμε σε ελεύθερη αγορά και δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους πλοιοκτήτες να πυκνώσουν τα δρομολόγια, από την στιγμή που η γραμμή δεν είναι άγονη. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πιέσεις. Δεν μπορούμε, όμως, να τους εξαναγκάσουμε, δεδομένου ότι στην ελεύθερη αγορά ο επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να προσαρμόσει την προσφορά σε συσχέτιση με τη ζήτηση του προϊόντος. Είναι και η συγκυρία των ανατιμήσεων στα καύσιμα, πράγμα που καθιστά την πύκνωση των δρομολογίων τους χειμερινούς μήνες δυσκολότερη. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να μπει ένα δρομολόγιο από Γλύφα προς Αγιόκαμπο πιο αργά, στις 16.40 μμ, ώστε να εξυπηρετεί κυρίως τους παραγωγούς που μεταφέρουν τα προϊόντα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages