Συνάντηση της Σοφίας Νικολάου με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, για τις νέες φυλακές Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση της Σοφίας Νικολάου με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, για τις νέες φυλακές Χαλκίδας

Με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, συναντήθηκε σήμερα η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.  

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το νέο Κατάστημα Κράτησης στην πόλη της Χαλκίδας, μια οικονομική φυλακή 1.000 κρατουμένων που είχε δρομολογήσει η κ. Νικολάου κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Οικονόμου επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του Καταστήματος Κράτησης σε ακίνητο 80 στρεμμάτων το οποίο αποτελεί τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας.  
Μια έκταση που είχε βρεθεί και «κλειδώσει» με το ελληνικό Δημόσιο, με ενέργειες της κ. Νικολάου.  

Οι εξελίξεις σχετικά με το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για όλο το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας είναι ικανοποιητικές.  

Αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες που έκανε η αρχαιολογική υπηρεσία, είναι θέμα χρόνου να υπογραφεί η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια να ξεκινήσει η σύνταξη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου με 4 μελέτες, από την ΜΟΜΚΑ, δηλαδή τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ.  

Θα συνταχθεί από τη ΜΟΜΚΑ η Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη, το προσχέδιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, καθώς και η Τεχνική Εκθεση η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη ασφαλείας και την συγκοινωνιακή μελέτη.  

Υπενθυμίζεται ότι με ενέργειες της κ. Νικολάου ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το σχέδιο για τη δημιουργία νέου Καταστήματος Κράτησης στη Χαλκίδα, ειδικά για οικονομικά εγκλήματα, είχε περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή.  

Η κ. Νικολάου είχε προχωρήσει επίσης τις διαδικασίες για την εδαφοτεχνική μελέτη ενώ είχε δεσμευτεί για την απόδοση στους πολίτες της Χαλκίδας της έκτασης 9 στρεμμάτων που στεγάζουν τις σημερινές φυλακές.  

Στη συνάντηση με τον κ. Οικονόμου συζητήθηκαν επίσης και τα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στην Εύβοια και με την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.  

Η κ. Νικολάου υπογράμμισε τον σχεδιασμό που είχε γίνει ώστε το Αστυνομικό Μέγαρο να μεταφερθεί στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο Κατάστημα Κράτησης.  

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί με περαιτέρω προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού.  

Μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Λ. Οικονόμου για τη συνάντηση που είχαμε και για το γεγονός ότι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν την Εύβοια. Οι νέες, σύγχρονες οικονομικές φυλακές για 1.000 κρατούμενους στο χώρο του παλαιού πεδίου βολής στη Χαλκίδα, θα προχωρήσουν, όπως είχαμε σχεδιάσει όταν βρισκόμουν στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages