Στο Συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων μίλησε η Σοφία Νικολάου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στο Συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων μίλησε η Σοφία Νικολάου

Στο πολύ σημαντικό συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Ερέτρια, συμμετείχε η υποψήφια βουλευτής Εύβοιας, κ. Σοφία Νικολάου.

Συγκεκριμένα, η κ. Νικολάου, ως δικηγόρος και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, προσκλήθηκε να μιλήσει και να καταθέσει τις νομικές της γνώσεις σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου, την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών και το απόρρητο, τα όρια της δημοσιογραφίας αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στα δικαστήρια με τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση ή ακόμη και το που μπορεί να φτάσουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι σε σχέση με τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.
Καταθέτοντας την εμπειρία της από τα δικαστήρια, αλλά και αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, η κ. Νικολάου τόνισε τη σημασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος λέγοντας: «Η νομική μου συμβουλή λοιπόν, είναι ότι πρέπει να κάνετε στάθμιση. Η φιλική μου συμβουλή, όμως, είναι ότι δεν πρέπει να φοβάστε. Να μη φοβάστε για αυτά που θέλετε να πείτε. Να τα λέτε.

Διότι, εάν σταματήσουν να μιλούν και οι δημοσιογράφοι, τότε θα σιγήσει η ίδια η δημοκρατία».

Για την παρουσία και την ομιλία της, στην κ. Νικολάου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Στο Συνέδριο συμμετείχε η δημοσιογράφος και υφυπουργός για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, κ. Σοφία Βούλτεψη, με την οποία η κ. Νικολάου είχε θερμή συζήτηση.
Συγκινητική για την υποψήφια βουλευτή η παρουσία καθηγητών και μαθητών από το Λύκειο Αυλωναρίου, εκεί όπου η κ. Νικολάου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages