Με λαμπρότητα Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με λαμπρότητα Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, με πολυπληθή συμμετοχή Κληρικών εκ Κορίνθου και Χαλκίδος και αθρόα συρροή προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομο κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο Θεομητορικό πρόσωπο και την συμβολή της Παναγίας στην προστασία και σωτηρία του κόσμου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, αναπτύσσονταν  την ιστορία της θαυμαστής Θεομητορικής παρουσίας στον τόπο, η οποία ταυτίζεται με την ιστορία την μικρής μα πολύ φιλόξενης Ι. Μονής.

Στην Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μοναχή Χριστοδούλη, η οποία, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν την ιερά πανήγυρη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages