Χρηματοδότηση 508.420 € για το φράγμα υδροδότησης Ελικώνα – Κυριακίου – Αγ. Άννας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρηματοδότηση 508.420 € για το φράγμα υδροδότησης Ελικώνα – Κυριακίου – Αγ. Άννας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε η πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΟΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΙΚΩΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το συνολικό κόστος της έχει προϋπολογιστεί στα 630.441,13 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 508.420,27 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό -μετά και την έκπτωση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό- θα καλυφθεί από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς.

Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση των έργων κατασκευής:

Φράγματος - υδροταμιευτήρα πλησίον του οικισμού του Ελικώνα, του Δήμου Λεβαδέων, ικανότητας τουλάχιστον 200.000 m3.
Μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού.
Δικτύων των εξωτερικών υδραγωγείων για την υδροδότηση των ορεινών οικισμών του Ελικώνα, του Κυριακίου και της Αγ. Άννας, μήκους περίπου 25 χλμ., καθώς και των απαιτούμενων αντλιοστασίων για τη λειτουργία τους.
Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες κατασκευής του φράγματος, που θα αξιοποιήσει επιφανειακούς υδατικούς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό 31 κατοίκων του Ελικώνα, 2.000 κατοίκων του Κυριακίου και περίπου 400 κατοίκων της Αγ. Άννας. Δουλεύουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων. Κοινός μας στόχος είναι η έγκαιρη ωρίμανση του έργου, ώστε να ενταχθεί η κατασκευή του στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages