Μ. Χατζηγιαννάκης: Ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη σημαίνει δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος Δικαίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη σημαίνει δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος Δικαίου

Τον θεμελιώδη ρόλο και τη συμβολή των διοικητικών δικαστηρίων στη λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης εξήρε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε επιστημονική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας τους.

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών χαρακτήρισε τα διοικητικά δικαστήρια ως ένα ανάχωμα για τους πολίτες έναντι των καταχρήσεων της εξουσίας και το έσχατο καταφύγιο για την εμπέδωση της νομιμότητας στις σχέσεις με το κράτος, καθώς ασκούν τον κρίσιμο έλεγχο της εφαρμογής των θεμελιωδών επιταγών του Κράτους Δικαίου και της Αρχής της Νομιμότητας, σε όλο το φάσμα της δράσης των κρατικών οργάνων.
Ο Μ. Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ότι η ελληνική Πολιτεία έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα θα χάσει εάν επενδύσει στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης και τόνισε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην επίλυση χρόνιων και άλυτων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages