Συνελήφθη ο καλλιεργητής εντός της Φυτείας κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Φθιώτιδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνελήφθη ο καλλιεργητής εντός της Φυτείας κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Φθιώτιδας

Κατασχέθηκαν (19) φυτά κάνναβης, ύψους έως (3,20) μέτρων, πάνω από (1) κιλό ακατέργαστη κάνναβη, διάφορα εργαλεία – σύνεργα για την καλλιέργεια της φυτείας, αδασμολόγητος καπνός κ.α.
Η φυτεία ήταν σε δυσπρόσιτο σημείο και αποτελούταν από (2) ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση για να είναι δύσκολος ο εντοπισμός της 

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Λιανοκλαδίου Φθιώτιδας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (28-09-2022) το πρωί, συνελήφθη ο ημεδαπός καλλιεργητής της, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα. 
Ο ανωτέρω κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους Αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε όταν χθες το πρωί μετέβη στον χώρο της φυτείας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να προβεί στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα πριόνι και ένα τσεκούρι.
Η φυτεία βρισκόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή και αποτελούταν από δύο ειδικά διαμορφωμένους και εκχερσωμένους χώρους, οι οποίοι περιβάλλονταν από πυκνή και ψηλή βλάστηση (πουρνάρια), με σκοπό να παρέχεται φυσική κάλυψη και να είναι δύσκολος ο εντοπισμός της. 
Εντός της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(18) φυτά κάνναβης, ύψους έως (3,20) μέτρων.
(956) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μέσα σε πλαστικό τσουβάλι,
διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία (κόφτης, φτυάρι, ψεκαστήρες κ.λπ.),
(2) σακούλες με λίπασμα και (18) δοχεία νερού για το πότισμα της φυτείας. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
(1) φυτό κάνναβης, εντός γλάστρας,
(50,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εντός (2) αυτοσχέδιων συσκευασιών, καθώς και
(485) γραμμάρια με αδασμολόγητο καπνό.
Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages