5ος Ξενοδάμειος: Το ραντεβού των δρομέων στην μοναδική παραλιακή διαδρομή στην Αντίκυρα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

5ος Ξενοδάμειος: Το ραντεβού των δρομέων στην μοναδική παραλιακή διαδρομή στην Αντίκυρα

Η μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή,  Αντίκυρα, παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), παραλία Αγίου Ισιδώρου, είναι πανέτοιμη και σας περιμένουν να απολαύσετε την συμμετοχή σας στην φιλόξενη Αντίκυρα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους εκατοντάδες φίλους που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή αλλά προσκαλούν και τους άλλους που ακόμη το… σκέφτονται, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους γιατί ο χρόνος περνάει και θα κλείσουν οι εγγραφές.

Η 5η διοργάνωση αναμένεται να είναι και θα είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση αφού στις στις 2 Οκτωβρίου 2022 η Αντίκυρα θα υποδεχτεί τους δρομείς με καινοτομίες.
Η πρώτη είναι η αλλαγή της διαδρομής που πλέον διατρέχει το παραλιακό μέτωπο Αντίκυρας-Αγίου Ισιδώρου-Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) όπου οι δρομείς θα τρέξουν παραθαλάσσια με τις πανέμορφες εναλλαγές του τοπίου να τονώνει τις προσπάθειές τους και να τους συντροφεύει μέχρι τον τερματισμό τους.

Οι διαδρομές πλέον είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών θα προσμετρώνται στον καταρτισμό των επισήμων επιδόσεων.

Στις άλλες καινοτομίες των διοργανωτών εντάσσονται και οι προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της διοργάνωσης με πολιτιστικά  δρώμενα σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Το νέο μετάλλιο ο σχεδιασμός νέου μεταλλίου και άλλων ενεργειών των διοργανωτών που θα γίνονται γνωστές αναλυτικά στο επόμενο διάστημα μέχρι τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

Ο αγώνας  είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

MYTILINEOS: Μέγας χορηγός στον «5ο Ξενοδάμειο»

Ο φετινός αγώνας γίνεται σε συνεργασία με το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος της ΜΥΤILINEOS ο οποίος είναι και ο μέγας χορηγός για τη διεξαγωγή του 5ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου στις 2 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα.

Η αφίσα του αγώνα

Έτοιμη και κυκλοφορεί η επίσημη αφίσα του αγώνα που επικοινωνεί την εκδήλωση και έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε μια καλαίσθητη απεικόνιση.

Πρώτα πρώτα δίνεται το μήνυμα του αγώνα που είναι η φιλία και υλοποιείται με την διαδρομή των 12χλμ ενώνοντας την Αντίκυρα με τα Άσπρα Σπίτια με την “αλυσίδα” των δρομέων που θα διανύσουν την απόσταση και θα στείλουν το μήνυμα της φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι διοργανωτές δεν ξέχασαν ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τόπο και αφιερώνουν τις διαδρομές των 5χλμ στον Ν Μίχο και τον αγώνα των παιδιών 1,2χλμ στον πρόσφατα αδικοχαμένο 16χρονο ¨Νικήτα”.

Η ώρα και ο τόπος εκκίνησης, οι διοργανωτές, ο μέγας και οι χρυσοί χορηγοί επίσης έχουν την θέση τους στην αφίσα.

Έμφαση έχει δοθεί στους πολύτιμους συνεργάτες, στην “καρδιά του αγώνα” τους εθελοντές στους οποίους είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση, η συμμετοχή των οποίων έχει αυξητική τάση από διοργάνωση σε διοργάνωση φτάνοντας φέτος στους 100.

Η προκήρυξη για τον 5ο «Ξενοδάμειο»

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα δρόμου στην Αντίκυρα με ονομασία: «ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ Δρόμος» στον οποίο περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους αγώνες στις αντίστοιχες αποστάσεις.

1. Αγώνας ΦΙΛΙΑΣ 12.000 μ. Ανδρών – Γυναικών

2. Αγώνας  5.000 μ. “Ν Μίχου” Ανδρών – Γυναικών και Μαθητών/τριών Λυκείου

3. Αγώνας  1.200 μ. “Νικήτας” μαθητών/τριών και συνοδών χωρίς όριο ηλικίας

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων ανεξάρτητα από την ηλικία σεαθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Ημερομηνία : ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
Τόπος : ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αφετηρία – Τερματισμός : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (ΕΛΑΝ)
Ώρα διεξαγωγής: 1η εκκίνηση 09:30 12000μ. θα ακολουθήσουν κατά λίγα λεπτά διαφορά και για τα υπόλοιπα
αγωνίσματα οι εκκινήσεις αντίστοιχα.
Χαρακτηριστικά διαδρομών: 1200μ μαθητών ασφάλτινη , 5000 μ ασφάλτινη , 12000 μ. ασφάλτινη , παράκτιας διαδρομής τριών περιοχών που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο.


Οι εγγραφές είναι ακόμη διαθέσιμες και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας Ε Δ Ω  

Ξενοδάμειος δρόμος από το 2016

Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 και χάρις στις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων, και χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο» μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Στόχος, επίσης, των διοργανωτών είναι να παρακινήσουν και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά και να αναδείξουν την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου τους.

Ποιος ήταν ο Ξενόδαμος

    Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος (1ος αιώνας μ.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ολυμπιονίκης από την  Αντίκυρα της Βοιωτίας, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους (67 μ.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

www.xenodamos.gr        https://www.facebook.com/xenodamios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages