Θερινές Δράσεις Προσκόπων 2022 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θερινές Δράσεις Προσκόπων 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ &ΕΥΒΟΙΑΣ
 Με την προσκοπική περίοδο 2022-2023 να έχει ήδη ξεκινήσει, σας ενημερώνουμε ότι οι Πρόσκοποι όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησαν μία σειρά από κατασκηνώσεις και θερινές δραστηριότητες γενικότερα. 
Αναπόσπαστο κομμάτι του προσκοπικού προγράμματος, αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τις βραδινές συγκεντρώσεις μας με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των Προσκόπων μας, μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν. Το καλοκαίρι, 200 Πρόσκοποι της Χαλκίδας και των Μεσσαπίων, έστησαν τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις, κυρίως στο ανατολικό Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, στην παραλία της Αγίας Άννας Νηλέως, στη Γκιώνα και τα Βαρδούσια, ακόμα και στη Βόρεια Χίο.
Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων και των θερινών δράσεων γενικότερα, ήταν οι: Διονύσης Ανδριανόπουλος, Πέτρος Ανάγνου, Δημήτρης Τρακανιάρης, Βάσω Κολοκούρη, Σμαράγδα Ξεφτεράκη, Χρήστος Αλεξίου.    
       Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή περίοδο 2022-23 περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών. 
Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας, ιδίως τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας ενόψει της νέας περιόδου 2022-23: 
Για το 1ο Σύστημα Χαλκίδας: Κοτσίφης Νώντας: 6944424759
Για το 4ο Σύστημα Χαλκίδας: Κοροβός Μπάμπης: 6934002227
Για το 6ο Σύστημα Χαλκίδας: Λιάσκου Ελένη: 6970142502
Για το 1ο Σύστημα Ν. Αρτάκης: Χαλβατζή Ζωζώ: 6937256963
Για το 1ο Σύστημα Μεσσαπίων: Διακάκης Διονύσης: 6945293392
Για το 1ο Σύστημα Λίμνης: Τσαντίλη Ελένη: 6981599687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages