Φυτεία με (467) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φυτεία με (467) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας

Φυτεία με (467) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας και συνελήφθηκαν οι (2) αλλοδαποί καλλιεργητές της

Η φυτεία αποτελούταν από (2) ειδικά διαμορφωμένους - δυσπρόσιτους χώρους, οι οποίοι περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια), με σκοπό να παρέχει κάλυψη στους καλλιεργητές της

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση τους στη φυτεία, καθώς και διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για τη περιποίησή της
Φυτεία με (467) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, προχθές (24-07-2022) το πρωί, συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές της.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς δύο ειδικά διαμορφωμένοι και δυσπρόσιτοι χώροι, οι οποίοι ήταν εκχερσωμένοι και περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια), άνω των (3) μέτρων, με σκοπό να παρέχεται κάλυψη στη φυτεία.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (467) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (1,60) μέτρων, η άρδευση των οποίων, όπως διαπιστώθηκε, γινόταν από γειτονικό ρυάκι με λάστιχο.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, όταν προχθές το πρωί προσήλθαν στη φυτεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εισήλθαν στο εσωτερικό της, με σκοπό την περιποίησή της.
Από το χώρο της φυτείας και την ευρύτερη περιοχή αυτής, κατασχέθηκαν:

το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση τους σε αυτή,
λάστιχο ποτίσματος, μήκους (300) μέτρων,
σκαλιστήρι, ποτιστήρι και πλαστικός κουβάς νερού, καθώς και
(2) πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν λίπασμα.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Γίνεται μνεία ότι, το επιδιωκόμενο όφελος για τους δράστες από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και διακίνηση της κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε τις (500.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μία καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, ο δεύτερος συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας, αλλά και διακίνησης των ναρκωτικών γενικότερα, θα συνεχιστούν, καθώς πρωτίστως σκοπός μας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages