Ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, η μελέτη πράξης εφαρμογής στη Συνοικία Η’ Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, η μελέτη πράξης εφαρμογής στη Συνοικία Η’ Χαλκίδας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, μεταξύ των θεμάτων, που ψηφίστηκαν ομόφωνα, ήταν η εκπόνηση της «Μελέτης πράξης εφαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήματα της συνοικίας Η’ Χαλκίδας».
Το συγκεκριμένο μελετητικό έργο, προϋπολογισμού 750.411,69 ευρώ με Φ.Π.Α, αφορά στην ολοκλήρωση του Β’ Κεφαλαίου και τη σύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής της Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Συνοικίας Η’ της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων, όπως αυτή έχει θεωρηθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Χαλκιδέων, για την υλοποίηση της ανωτέρω μελέτης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος στην τοποθέτησή της, «Πρόκειται για ένα πρόβλημα και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που επιτέλους βρίσκει τη λύση του. Είχαμε δεσμευτεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στο σημερινό θα ερχόταν προς ψήφιση η έγκριση της μελέτης. Το ποσό της μελέτης θα καταβληθεί από πόρους του Δήμου Χαλκιδέων, όμως τονίζω ότι έχει υποβληθεί και ως πρόταση στην ειδική πρόσκληση των μελετών του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, χρηματοδότηση την οποία ευελπιστούμε να πετύχουμε.» και συνέχισε «Δεν περιμέναμε την έγκριση από το “Αντώνης Τρίτσης», γιατί αυτό θα καθυστερούσε την εξέλιξη της μελέτης. Αν εγκριθεί η χρηματοδότηση έχει καλώς. Υπάρχει ένα πλάνο ολοκλήρωσης του αμιγούς μελετητικού έργου εντός 20 μηνών, χωρίς να υπολογίζονται πιθανές ενστάσεις και οι εγκρίσεις που απαιτούνται. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, αποστέλλεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής.». Καταλήγοντας, η Δήμαρχος έκανε αναφορά στην ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης που θα δώσει στην περιοχή η μελέτη αυτή, καθώς θα μπορούν πλέον να κατασκευαστούν υποδομές στην ύδρευση και αποχέτευση, οδικό δίκτυο και θα εξασφαλιστούν κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι.
                                        
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages