Δήλωση Β. Αποστόλου για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κύμης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δήλωση Β. Αποστόλου για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κύμης

Β. Αποστόλου: Ο Υπουργός Οικονομικών επιλέγει να αφήνει τις Τράπεζες ανεξέλεγκτες στον καθορισμό του σχεδιασμού τους για τις μειονεκτικές περιοχές

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην αναφορά του, για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κύμης:

«Στις 09-5-2022 υπέβαλλα τη σχετική αναφορά, στις 28-6-2022 ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας με ενημερώνει ότι το Υπουργείο δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και ότι η Κυβέρνηση παροτρύνει τις τράπεζες να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής τους πολιτικής.
Με αυτή του την απάντηση ο κ. Υπουργός, επί της ουσίας, αποδέχεται ότι ο ρόλος του Υπουργείου Οικονομικών στο στρατηγικό σχεδιασμό των Τραπεζών περιορίζεται μόνο στην προτροπή να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές διαστάσεις. Συνεπώς οι κάτοικοι των μειονεκτικών περιοχών δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα περισσότερο από ευχές».

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις.

2225.pdf by Vagelis Moutoupas on Scribd

ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ 2225 ΓΔΟΠ.pdf by Vagelis Moutoupas on Scribd

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages